Alzicoop fomenta el cultiu de l’ametla en ser «més rendible» que el del citríc

0
476
El president d'Alzicoop ahir a la Gallera
El president d’Alzicoop ahir a la Gallera

Ametler

La Cooperativa Hortofrutícola d’Alzira – Alzicoop – fomenta el cultiu de l’ametler entre els seus socis en considerar-lo «més rendible» que el del cítric, cal aclarir que el preu de l’ametla s’ha duplicat en els últims 5 anys i que Espanya és el segon productor mundial, amb unes 40.000 tones tan sols per darrere d’EEUU. «Es tracta d’un cultiu alternatiu més com el caqui i la magrana» manifesta a Riberaexpress el técnic Toni Soler qui fa un crida als agricultors alzirenys perquè «donen el primer pas».

Comercialització de l’ametla

Alzicoop ha contactat amb els dirigents de la Cooperativa Frutos Secos del Mañán de la localitat alacantina d’El Pinós per garantir la comercialització de les futures ametles alzirenyes. Una cooperativa de les més importants del sector a nivell nacional que conta amb 10.000 associats i una superficie cultivada pròxima a les 70.000 hectàrees.

L’ametla sols es troba, actualment, al terme d’Alzira en zones de secà que tenen una escasa rendibilitat però en regadiu «el cultiu és altament rendible; segons Soler en passar dels 100 kg per hectàrea en secà als 1.500 o 2.000 kg per ha en regadiu, amb preus que oscil.len entre els 8 i 9 euros per kg. Així mentre en secà la collita és d’unas 9 kg per fanecà en regadiu arriba als 130 kg «la diferència és important» asseguren en Alzicoop.

Ingressos superiors

Els cost i el treball és semblant al dels cítrics però els ingressos «són superiors». A més presenta altra advantatge al ser un fruït no perdible es pot guardar la collita el que faça falta cas que en una campanya el preu no siga interesant.

Ahir va tindre lloc a la Gallera una jornada sobre el cultiu de l’ametler organitzada per Alzicoop on s’explicaren als socis els advantatges. El president d’Alzicoop Francisco Clari manifestà que el conreu de l’ametler «és molt interesant» tant des del punt de vista de la producció com de la comercialització i que la cooperativa anava a obrir un secció destinada a fomentar el seu cultiu.

A nivell nutricional els últims estudis han elevat les ametles a la categoria de «superaliment» i a més consideren que el seu consum és «beneficiòs» per previndre nombroses malalties, sobre tot les cardíaques, així com també rebaixa el risc de patir càncer i artritis i fins i tot ajuda a combatre el sobrepes. La demanda de l’ametla s’ha incrementat molt en els últims temps davant el seu ús en cosmética.

Riberaexpress

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here