Reiniciem organitza una excursió per les muntanyes de Carcaixent

0
392

Carcaixent senderisme calcinersReiniciem Cultural organitza diumenge 8 de Maig “la ruta dels calciners”, per a recordar la importància que va tenir aquesta professió en la localitat.

El punt de trobada on comença l’excursió està fixat a les 8:30h del matí en l’associació de veïns del barri de les Barraques. Des d’allí visitarem una casa en aquest barri, pintada tota de calç i on se situa un xicotet museu particular amb fotografies i eines que utilitzaven els calciners per a extraure la calç dels diferents forns que hi havia en la localitat.

Tot seguit, es pujarà en cotxes particulars al Paratge Natural Hort de Soriano-Font de la Parra. Allí, on encara existeix un forn de calç, ens explicaran com era el procés d’extracció de calç en aquests forns. A continuació, començarà la ruta de senderisme d’unes tres hores de durada i que partirà des de la Font de la Parra i pujarà fins al Motlló de Miramar, (punt situat dins del terme municipal de Carcaixent i des d´on es pot albirar el Mar). Una vegada allí, s’esmorzarà i posteriorment reprendrem la marxa fins a tornar a la Font de la Parra on conclourà l’excursió. Durant la mateixa es podran visualitzar diferents forns de calç.

En acabar el senderisme, per a aquells que ho desitgen, l’associació ha organitzat una paella en l’Hort de Soriano. Per a quedar-se a dinar caldrà reservar en el telèfon 620657029 abans del dissabte 7 a les 17:00h.

L’associació Reiniciem Cultural ha decidit organitzar de nou aquesta activitat per a continuar donant a conèixer facetes importants del patrimoni cultural de la localitat, que molta gent desconeix i que són part de la nostra història. “Molta gent ha passat en diverses ocasions pel costat de diferents forns de calç i no sabien el que són ni per al que s’utilitzaven. Per tant, el que pretenem amb esta activitat és que la gent conega les tradicions i les diferents activitats econòmiques que es realitzaven antigament, entre les quals estava l’extracció de calç”.

En cas de mal oratge, l´activitat s´ajornarà.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here