Alzira demana a la Generalitat que «descontamine» la gasolinera de l’avda Lluís Suñer

0
359

Gasolinera Av. Luis SuñerLa gasolinera de l’avinguda Lluís Sunyer s’inclourà dins del Pla d’Espais Degradats de la Generalitat

Un pas més per a un tema de difícil solució, el de la gasolinera de l’avinguda de Lluís Sunyer d’Alzira.

De la reunió mantinguda en la Conselleria entre Joan Piquer, director general del Canvi Climàtic i Qualitat Ambiental, i Fernando Pascual, regidor de Gestió Urbanística de l’Ajuntament d’Alzira, ix el compromís d’incloure la gasolinera dins del Pla d’Espais Degradats.

Piquer reconeix que es complicat obrir la via administrativa a l’estar oberta la penal, però admet que cal posar en coneixement del jutjat la necessitat d’actuar en les instal·lacions de la gasolinera per a comptar amb el consentiment per tal de poder descontaminar el sòl i realitzar un expedient d’actuació subsidiària, al temps que ha reconegut que Indústria hauria de retirar-li el registre per a la venda de carburants.

Per la seua banda, Fernando Pascual ha suggerit al director general que siga la mateixa Conselleria qui assumisca i execute la descontaminació, aprofitant que la gasolinera es troba tancada «per tant és el moment de fer-ho».

L’Ajuntament d’Alzira va suspendre la llicència d’activitat a la gasolinera en el moment en què va deixar d’estar en actiu. Un altra de les qüestions que cal dirimir és la de la situació en què es troben els tancs soterrats que contenien el combustible.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here