Les Corts editen el primer mapa en valencià de les comarques valencianes

0
1396

L’obra, feta per l’Institut Cartogràfic Valencià amb l’ajuda de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, inclou més de 1.000 topònims en llengua pròpia

La Comunitat Valenciana ja té el primer mapa oficial de les comarques en valencià. Amb més de 1.000 topònims i en escala 1:300.000, l’obra ha estat feta per l’Institut Cartogràfic Valencià amb l’ajuda de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL). Les Corts Valencianes n’han imprés 3.000 exemplars –una inversió de 2.200 euros–, que lliuraran a les persones o a les entitats, per exemple, col·legis, que visiten la institució.

Mapa de Comarques de la Comunitat Valenciana.

Mapa de les comarques de la Comunitat Valenciana

El mapa és un encàrrec del Parlament autonòmic. Segons el president, Enric Morera, una manera de “fer valorar el territori i recuperar l’orgull de ser valencians”. Els topònims respecten la denominació oficial dels municipis, que pot ser en valencià, en castellà o en les dues llengües. A les localitats castellanoparlants amb denominació històrica en valencià –com els casos d’Oriola o Sogorb, per exemple– també s’hi ha afegit, a la castellana, la denominació valenciana corresponent.

El mapa també es podrà adquirir en paper o baixar en format pdf des de la web de l’Institut Cartogràfic Valencià, una entitat de la Generalitat.

Eldiario.es

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here