Herman guanya la màxima categoria del XXII Concurs Nacional de Piano de Carlet

0
467

Les millor melodies de piano han tornat a sonar a Carlet de la mà del XXII Concurs Nacional de Piano. Dissabte es clausurà el certamen musical amb la prova final de la categoria A i l’entrega dels premis als guanyadors de les tres categories.

Enguany han participat 30 pianistes de tot Espanya que al llarg de tres caps de setmana s’han enfrontat a les proves classificatòries.

En la categoria A, en què han participat 10 pianistes de fins a 24 anys, ha guanyat el primer premi l’australià resident a Castelló, Harrison Herman. El primer premi està dotat econòmicament amb 2.000 €, un concert com a solista amb l’Orquestra del Conservatori Perfecto García Chornet al Palau de la Música de València per a la temporada 2017 i un concert com a solista amb l’Orquestra del Conservatori Perfecto García Chornet al saló d’actes del Conservatori de Carlet durant els curs 2016-2017. El segon premi de la màxima categoria, dotat amb 1.000 €, ha sigut per al granadí Carlos de la Blanca. El tercer premi i el premi especial ‘Perfecto García Chornet’ a la millor interpretació de música espanyola han quedat deserts.

Carlet Piano guanyador 16
Herman amb l’alcaldessa de Carlet

El jurat de la categoria A ha estat format per Diego Catalán Flores, guanyador del XX Concurs Nacional de Piano, per Carlos Cortina i Noemí Lozano, professors del Conservatori Professional de Música Perfecto García Chornet, per José Luis Nogués, director del Conservatori Professional de Música Perfecto García Chornet i per Sergio Sapena, del Conservatori Professional de Música José Iturbi de València.

En la categoria B, el primer premi, de 1.000 €, se n’ha anat fins a Badajoz de la mà de Germán García. El segon premi i el premi especial a la millor interpretació de música espanyola han sigut per al valencià Alexander Beliakov, que amb els dos guardons ha rebut un premi econòmic de 750 €. El tercer premi, de 250 €, ha sigut per a Pau Hernández, de Palma de Mallorca.

Pel que fa a la categoria C, en la que han participat 12 joves pianistes de fins a 14 anys, el primer premi i l’especial de música espanyola han sigut per al murcià Arturo Abellán que ha guanyat 600 € entre els dos premis. El segon premi, de 250 €, ha sigut per al madrileny Daniel Gómez i el tercer premi, de 125 €, s’ha quedat a València i ha sigut per a Fernando Alarcón.

L’entrega de premis dels guanyadors de les tres categories es va celebrar dissabte al Conservatori de Carlet, on també els guardonats delectaren el públic amb un breu concert.

L’alcaldessa de Carlet, M. Josep Ortega, donà l’enhorabona els premiats i destacà la importància que té la musica a Carlet, una ciutat bressol de molts músics però que també amb este concurs dóna una empenta a músics de tot arreu. Per la seua banda, el músic Sergio Sapena, qui parlà en nom del jurat, recordà els primers anys d’este certamen musical i va recordar la figura de Perfecto Garcia Chornet, alma mater del conservatori i creador d’este certamen de joves pianistes.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here