Cultura descentralitzarà les exhibicions teatrals i musicals per arribar a 200 municipis

0
463
Circuit teatral assemblea alzira
La performance prèvia a l’assemblea

Circuit teatral performance 1

Al'alcalde d'Alzira i el secretari autonòmic de Cultura
Al’alcalde d’Alzira i el secretari autonòmic de Cultura

El secretari autonòmic de Cultura, Albert Girona, ha manifestat hui a Alzira la voluntat de la conselleria de «descentralitzar» el Circuit CulturArts, per fer arribar les exhibicions culturals a uns 200 municipis de la Comunitat Valenciana. Girona ha criticat que les produccions culturals del circuit s’hagen exhibit, fina ara, en «un 65% a València i la seua àrea metropolitana».

El Circuit, amb aquesta manera de finançar conjuntament les activitats culturals, afavorirà la contractació d’espectacles de major format i qualitat alhora que multiplicarà la quantitat de funcions, concerts i projeccions audiovisuals perquè els ajuntaments puguen fer més activitats culturals amb el mateix pressupost.

No es tracta d’un projecte puntual perquè els convenis de Cogestió que es firmen com a conveni-marc amb els ajuntaments tinguen una validesa plurianual.

El Circuit Cultural és un projecte a mitjà termini al qual poden anar adherint-se diferents municipis en funció de les seues possibilitats i necessitats. Els ajuntaments tindran l’opció de d’acollir-se anualment a les modalitats que desitgen, assumint els compromisos que comporta cada modalitat.

L’Institut València de la Cultura destinarà en l’exercici de 2016 una quantitat de 900.000 € per al Circuit Cultural.

En aquesta primera reunió, els temes a tractar han sigut: el circuit que tenim i el circuit que volem; consideracions sobre la modalitat de música; accions per a reforçar la presència de gestors culturals en les fires valencianes d’arts escèniques, música i audiovisual i la creació d’un grup de treball per a preparar una proposta denominada “Normes d’Elx 2.0” per a l’any 2017 i successius.

Girona ha fet estes declaracions durant l’Assemblea de gestors culturals que ha tingut lloc este matí al Gran Teatre d’Alzira al que ha acodit també el nou director de CulturArts, Abel Guarinos, mentre l’alcalde d’Alzira Diego Gómez ha donat la benviguda als més de 50 gestors culturals procedents dels municipis valencians.

El suecà, Guarinos, ha insistit també en duar a ter «la descentralització de la cultura ampliant l’oferta del circuit a la música i als audiovisuals.

En la seua intervenció, l’alcalde d’Alzira ha assenyalat que “la reunió de hui és la mostra palpable que s’inicia una nova etapa per a la cultura valenciana, i la demostració que la cultura en valencià té futur”.

Prèviament a l’assemblea els assistents han gaudit d’una performance de la companya de dansa aèria, Vértigo.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here