Danses folklòriques a Carlet amb motiu del Dia Internacional de la Dansa

0
324

CARLET Trencall Dansa 16Carlet commemora el Dia Internacional de la Dansa, 29 d’abril, amb diverses activitats al llarg dels pròxims dies en les quals confluiran les distintes variants de la dansa que tenen presència a la ciutat.

El primer acte se celebrarà el dissabte de la mà de l’Agrupació Cultural El Trencall i l’Escola de Dansa de la Fundació Caixa Carlet, que traslladaran al carrer les seues manifestacions artístiques de dansa folklòrica. Estaran acompanyats per la dansa espanyola de l’associació Ballant i Repicant, dirigida per la ballarina Noelia Nogués.

La primera cita serà dissabte a les 12 h a l’avinguda de Blasco Ibáñez, des d’on començaran els balls folklòrics fins a l’Ajuntament, on faran una parada i llegiran el missatge oficial del Consell Internacional de la Dansa CID – UNESCO per part de Lara Hernandorena (Carlet en Dansa), Noelia Nogués (Ballant i Repicant) i Maria Martínez (El Trencall). Tot seguit continuaran fins a la plaça d’Espanya. D’esta manera, els carletins podran apreciar la riquesa i pluralitat d’estils de ball que s’oferixen al poble.

 

Els actes commemoratius continuaran el dia 6 de maig amb un espectacle de ballet a càrrec de ballarins del Conservatori Professional de Dansa de València. L’acte, organitzat per Carlet en Dansa, tindrà lloc a les 19.30 h al Teatre Giner. A més, la celebració de l’efemèride tindrà una variant solidària, ja que la recaptació es destinarà a APADICC, una associació local de pares i mares de persones discapacitades.

 

El Dia Internacional de la Dansa no sols té com a protagonista a Carlet l’espectacle, sinó que també es posa en vàlua l’aprenentatge de la dansa a través de les distintes escoles que hi ha a la localitat. Cada vegada més augmenta la gamma de danses impartides i això és una clara mostra de la riquesa artística i cultural dels carletins.

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here