Jornada de Solidaritat en Sanitat a Alzira sobre la crisi de refugiats de Síria

0
429

Jornada Solidaritat refugiats

 

  • Organitzada per la UGT han participat la coordinadora de la delegació d’ACNUR en la Comunitat Valenciana, Esther Sánchez; els professionals sanitaris i cooperants Gonzalo Lázaro, Llorenç Miralles i Isabel Fernández, i el refugiat i activista Kurd Mem Hassaf.

 

Alzira (27.04.16).- L’Hospital Universitari de La Ribera ha acollit hui la I Jornada de Solidaritat en Sanitat centrada en la crisi dels refugiats de Síria. Esta Jornada ha estat organitzada per la Federació de Serveis Públics d’UGT i la delegació en la Comunitat Valenciana de l’Alt Comissionat de Nacions Unides per als Refugiats-ACNUR.

La Jornada, que ha estat inaugurada pel director mèdic quirúrgic de l’Hospital de La Ribera, Dr. José Emilio Llopis, ha comptat amb la participació de la coordinadora de la delegació d’ACNUR en la Comunitat Valenciana, Esther Sánchez; els professionals sanitaris i cooperants Gonzalo Lázaro, Llorenç Miralles i Isabel Fernández, i el refugiat i activista kurd Mem Hassaf.

L’objectiu d’esta I Jornada ha estat el de sensibilitzar els professionals sanitaris i persones interessades, en la problemàtica dels refugiats que fugen de la guerra de Síria i busquen asil a Europa. En este sentit, el Dr. Llopis, s’ha mostrat “orgullós que esta iniciativa s’haja dut a terme en l’Hospital d’Alzira i ens haja permés obrir un espai de diàleg, reflexió i debat al voltant d’allò que està ocorrent a Europa i Orient Pròxim”.

Així, la delegada d’ACNUR en la Comunitat Valenciana ha explicat quina és la situació actual de la població refugiada i el treball que l’agència de l’ONU està duent a terme per a intentar pal·liar “una de les més importants crisis humanitàries dels últims dos segles”.

Per la seua banda, l’activista kurd Mem Hassaf ha relatat, en primera persona, les dificultats a què s’enfronta la societat civil a Síria, així com la seua fugida del país a través de Turquia i la seua arribada a Espanya.

Segons ha destacat el director mèdic quirúrgic de La Ribera, “els desplaçaments massius de població i la vida en els camps de refugiats impliquen riscos addicionals per a la salut de les persones i, en estos contextos, hem de saber respondre a la necessitat atenció sanitària i d’assistència nutricional que estes persones presenten”.

En este sentit, els professionals sanitaris amb què ha comptat la Jornada han narrat les seues experiències com a cooperants en l’illa de Lesbos, així com en altres zones del planeta en situacions de crisi i catàstrofes, com el genocidi de Rwanda, el terratrémol d’Haití o l’epidèmia d’ebola en Sierra Leona.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here