Mónica Dixon guanya el primer premi del Certamen Nacional de Pintura d’Algemesí

0
748

Algemesi Premi Pintura 16Keke Villabelda i Ana Barriga, accèssits d’una excel·lent convocatòria

Algemesí ha emés el veredicte de la 21a edició del Premi Nacional de Pintura «Ciutat d’Algemesí». Més de cent vint-i- cinc artistes de distints punts d’Espanya han concorregut a aquesta convocatòria en què trenta obres han sigut les finalistes i, per tant, les que el jurat ha valorat en suport físic. Enguany la diversitat en els perfils del jurat ha derivat en el debat i la grata experiència de compartir punts de vista estètics entre Ouka Leele, premi Nacional de fotografia; els pintors Javier Chapa, Calo Carratalá i Esteve Adam i la directora d’AVCA, Ángela Montesinos, i l’equip de Cultura presidit per Pere Blanco, que han confiat plenament en l’objectivitat del jurat per a l’àrdua selecció de les vint obres per a l’exposició i en la decisió dels guanyadors.

El jurat va emetre el seu veredicte el dissabte 23 d’abril. L’artista onubense, encara que nascuda en Nova Jersey, Mónica Dixon ha aconseguit el primer premi, amb Interior geomètric, una mostra de la seua habitual inspecció lumínica a través dels seus interiors en blanc i negre. El primer accèssit ha sigut per a l’artista valencià Keke Villabelda que ha sorprés amb un potent quadre, Glassflow, en el qual textures i materials juguen amb la mirada en una revisió eficient de l’Opart. El segon accèssit, Jove, lliure i salvatge, d’Ana Barriga és una composició meravellosa i fresca que integra oli i esprai sobre una figuración vigorosa.

Junt amb aquestes tres obres premiades, completen la selecció de les vint obres per a l’exposició: Juan Carlos Forner, Emilio Cárdenas, Cristina Megías, Lorena García, Alberto Biesok, José Saborit, Teruhiro Ando, Arminda Lafuente, Daniel Galván, Juan Olivares, Señor Cifrián, Asensio Martínez, María González, Paco Carpena, Javier Palacios, Francisco Segovia i Karina Vragadova.

L’entrega del premi serà la setmana que ve en el transcurs de la inauguració de l’exposició d’aquest certamen. Un premi que es confirma com una cita ineludible de l’art contemporani a Espanya i que consolida Algemesí com un exemple de suport a l’art actual

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here