Mar Busquets i Imma Máñez guanyadores dels Marc Granell de Poesia d’Almussafes

0
513

Almussafes Marc Granell 16

Les 53 obres presentades esta edició destacaven, segons el jurat del certamen, per la seua gran qualitat

 

L’acte públic va incloure la representació de l’espectacle “Les trobairitz”, ideat pel Grup Poètic Argila de l’Aire

 

Mar Busquets en la categoria de castellà amb “La sed” i Imma Máñez en la categoria de valencià amb “Totes els meues e”, van ser les guanyadores de la XX edició dels Premis Marc Granell concedits per l’Ajuntament d’Almussafes en col·laboració amb la Regidoria de Cultura del consistori. Les dos valencianes, de Riba-roja i Catarroja, respectivament, van rebre 1.200 euros en metàl·lic així com la confirmació que els seus poemes seran editats per Edicions 96 dins de la col·lecció Razef, que arreplega els versos de tots els guanyadors del certamen. Durant l’acte, els assistents van disfrutar de l’espectacle “Les trobairitz”, del Grup Poètic Argila de l’Aire.

La sala d’actes del Centre Cultural d’Almussafes va acollir divendres passat 22 d’abril l’acte d’entrega dels Premis de Poesia Marc Granell d’este 2016, certamen que aconseguix amb esta la seua vintena edició. Ho fa en plena forma i mantenint el nivell que l’ha convertit en una de les convocatòries literàries més rellevants de la Comunitat Valenciana de les últimes dècades.

Per al jurat, la millor col·lecció poètica en castellà va ser “La sed”, obra creació de Mar Busquets, natural de Riba-roja, que competia junt amb altres 29 poemaris en la present convocatòria. En la categoria de valencià, el guardó va ser per a “Totes els meues dones”, la candidatura d’Imma Máñez Albert, escriptora de Catarroja que va superar a les altres 22 col·leccions inèdites presentades al certamen en el mateix apartat. Ambdós autores van poder assistir a l’acte i arreplegar personalment el guardó que les acredita com a guanyadores, valorat en 1.200 euros cada un d’ells.

A més, el premi inclou la publicació de les obres premiades dins de la col·lecció Razef, editada per Edicions 96. De fet, durant l’acte es va realitzar la presentació pública dels dos poemaris guardonats durant la passada edició. Abel Dávila Savina, guanyador de la categoria en castellà amb “Zunzún” i Manel Pitarch Font, autor de la millor obra en valencià de 2015, “Primavera entre les runes”, van rebre els seus versos enquadernats en format llibre. Concretament, l’organització els va entregar 20 exemplars dels mateixos en concepte de drets d’autor.

L’Ajuntament d’Almussafes ha rebut enguany un total de 53 obres de tot l’àmbit nacional, les quals han destacat, segons la regidora de Cultura, Teresa Iborra, “per la seua gran qualitat, demostrant que estos premis continuen gaudint de molt bona salut i que són una molt bona forma d’incentivar la producció literària i la difusió d’un gènere a vegades desconegut per al públic com és la poesia”. A més d’Iborra, qui va dirigir la cerimònia pública, en l’acte van participar l’alcalde d’Almussafes, Toni González, i l’autor que dóna nom als premis, Marc Granell, els que van entregar el reconeixement als guanyadors.

Per primera vegada des que van començar a concedir-se estos guardons, l’espectacle que va acompanyar a l’acte no es va desenrotllar al final sinó al principi de la vetlada. En esta ocasió, els encarregats d’ambientar la vetlada van ser els integrants del Grup Poètic Argila de l’Aire. Gemma Taberner i Mª Carmen Sáez van interpretar, sota la direcció de Patrícia Pardo, una selecció de versos de poetes valencianes com Maria Beneyto, Carmelina Sánchez, Isabel Robles, Encarna Sant Celoni o la pròpia Mar Busquets.

Titulada “Les trobairitz”, com se’ls cridava les poetes que en el segle XII havien anat forjant la cultura en l’interior dels castells feudals, l’actuació homenatjava a algunes de les més destacades poetes actuals. De la música i les cançons es van encarregar Eva Dénia i Merxe Martínez.

Maria José Girona Garcerán

Departament de Comunicació

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here