La Fundació Bromera celebra els seus 14 anys fomentant la lectura en la Fira del Llibre

0
396

La Fundació Bromera celebra els seus 14 anys fomentant la lectura en valencià amb una conferència a la Fira del Llibre

El seu director, Josep Antoni Fluixà, destaca entre els objectius de l’entitat la formació de gestors culturals, ensenyants i bibliotecaris 

La Fundació Bromera per al Foment de la Lectura és una entitat de caràcter cultural i sense ànim de lucre amb 14 anys de trajectòria. Des de la seua fundació, l’any 2002,ha organitzat, impulsat i patrocinat multitud de campanyes, cursos, jornades, conferències, tallers i visites d’autors; ha editat guies de lectura, i ha difós i ha commemorat esdeveniments culturals com el Dia Internacional del Llibre i altres celebracions importants vinculades al món de la cultura, el llibre i la lectura.

L’entitat compta amb una trajectòria cultural avalada per nombroses entitats i institucions públiques i privades de tot l’àmbit autonòmic i nacional que han col·laborat amb ella i pel gran nombre de gestors culturals i mediadors de tot el territori espanyol que han participat en alguna de les nombroses activitats que ha organitzat al llarg d’aquests últims anys.

Josep A. Fluixà, director de la Fundació Bromera, va oferir una conferència diumenge al microespai de la Fira del Llibre de València
on va destacar la implicació de l’entitat en l’assessorament d’institucions i la seua participació en congressos, trobades professionals i fòrums especialitzats de literatura infantil i juvenil. També va recordar que l’entitat participa habitualment en la programació cultural de molts ajuntaments, centres educatius, biblioteques, associacions i entitats culturals, universitats i moltes altres entitats que sol·liciten la seua col·laboració.

Els objectius principals de la Fundació Bromera són  fomentar la lectura, especialment la literària i la formativa. Promoure la investigació docent sobre pràctiques que generen interés i motivació real per la lectura entre els xiquets i donar-hi suport així com fomentar les activitats relacionades amb la reflexió sobre el món del llibre i de la literatura. És per aquest motiu que convoca anualment El Premi Llegir i  col·labora en els Premi d’Innovació Educativa Ciutat d’Alzira, que a més facilita en préstec l’exposició Com es fa un llibre i publica les receptes d’animació lectora o els cartells i quaderns didàctics.

També està entre les finalitats de la Fundació promoure i potenciar l’ús de la llengua pròpia dels valencians. Per això altre dels seus objectes és la formació de gestors culturals i mediadors com són les i els tècnics culturals, les i els ensenyants, les i els bibliotecaris, les famílies i, per descomptat, els lectors, centrant-se principalment en la població infantil i juvenil.

La Fundació Bromera estarà present a la Fira del Llibre de València fins a l’1 de maig, concretament a l’espai habilitat per a la Fira del Foment Lector dels Jardins de Vivers de València.

IMG_2478

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here