L’Alcúdia impulsa tallers d’orientació laboral per als inscrits en el Pla d’Ocupació

0
329

Alcudia taller orient laboralLa principal novetat del pla d’ocupació 2016 impulsat per l’Ajuntament de l’Alcúdia és la possibilitat dels inscrits de participar en els tallers d’orientació laboral que està oferint l’Ajuntament en col·laboració amb el SERVEF.

El procediment de baremació de les persones inscrites en les distintes borses de treball es complementarà amb els punts atorgats per l’assistència als cursos d’orientació. Segons ha explicat l’Alcalde, Andreu Salom, “la idea és anar un pas més enllà de les tradicionals borses de treball on sols es valoren aspectes socioeconòmics com ara la situació familiar, etc. En aquest nou pla d’ocupació hem acordat posar en marxa una política activa d’ajuda a la recerca de treball, motiu pel qual estem oferint cursos i gratificant l’assistència a aquestos amb punts que permeten avançar llocs en la borsa”.

Els cursos s’estructuren en diversos nivells, segons la borsa en la que està inscrita la persona que demana treball, perquè, segons Salom, “tenim distintes borses segons la formació prèvia del veí o la veïna: operaris, especialistes i universitaris i, evidentment, la formació de base a l’hora de buscar feina es distinta en cada col·lectiu”. Així, afegeix l’Alcalde, “hi ha perfils que necessiten aprendre, abans que res, com elaborar el currículum, però per a altres potser siga més pràctic dominar la recerca d’ocupació a través de les xarxes socials”.

En el pla d’ocupació 2016 de l’Ajuntament de l’Alcúdia hi ha inscrites, a hores d’ara, 246 persones, distribuïdes en 3 borses de treball: general, especialistes i universitaris. Les dos primeres, adreçades a peons i oficials respectivament, permetran la contractació a jornada completa durant un més d’operaris i oficials per a serveis com construcció, jardineria i electricitat. La tercera, orientada a persones amb algun tipus de titulació, oferirà contractes de dos mesos, a mitja jornada, per a llocs de treball com ara tècnics d’educació infantil, arquitectes tècnics, periodistes, gestors especialitzats en dinamització esportiva i en dinamització, també, de biblioteques, etc.

Té una dotació pressupostària de 100.000€ i inclou, a banda de les borses, un ampli ventall de mesures amb les quals es tractarà, d’una banda, de donar ocupació directa a aquelles persones que més ho necessiten, però també es fomentarà l’autoocupació, la implantació de noves empreses, la formació dels aturats i l’ajuda a les empreses i comerços que contracten persones desocupades, entre moltes altres iniciatives.

Aquest Pla 2016 és el cinquè consecutiu que promou l’Ajuntament de l’Alcúdia en una aposta que ha permès donar ocupacions temporals a més de 1000 persones des de l’any 2009. L’anterior pla de l’any 2015 permeté l’establiment de 20 nous treballadors autònoms.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here