Alzira dedica cinc columnes de la Plaça de les Lletres a Ibn Jafadja, Àusias March, Jaume Roig, Isabel de Villena i Joanot Martorell

4
494
IMG_9974
Murals d’autors valencians en les columnes de la Plaça de les Lletres
L'alcalde durant la inauguració
L’alcalde durant la inauguració
Toni Espinar autor dels murals
Toni Espinar autor dels murals

L’artista local Antoni Espinar li ha canviat la cara a cinc de les 15 columnes ubicades a la Plaça de les Lletres Valencianes. Este projecte, impulsat per la Regidoria de Cultura, s’emmarca dins la programació del Mes del Llibre. La intenció és visualitzar en unes dates tan importants per al món de les lletres a cinc dels autors més universals de la literatura valenciana: El poeta alzireny Ibn Jafadja, Ausiàs March, Jaume Roig, Sor Isabel de Villena i Joanot Martorell.

La resta de les columnes albergaran, en un futur pròxim, autors del Segle d’Or valencià així com altres contemporanis.

Durant la inauguració, a la que assistit l’alcalde d’Alzira Diego Gómez, s’han llegit diversos textos dels autors retratas a càrrec d’Ona Nua (Cantautor); Cristina Soler (Escriptora); Kike Parra Veïnat ( Escriptor); Agustí Ferrer (director del MUMA) i Antonio Martínez (Escriptor).

4 Comentarios

  1. les pintures han quedat molt be. Han canviat per a millor l’aspecte dela plaça i son al mateix temps un homenatge a escriptors de la nostra llengua que falta fa eixe reconeiximent públic

  2. S’ha perdut una ocasió magnífica perquè artistes locals haguessin participat en les pintures de les columnes, un artista per columna, Espinar ja va tenir el privilegi de fer l’obra d’Enric Valor … hi ha mes artistes Alzira, no se perquè no sa pensat en ells

  3. 1ª, el escriptor del mural gran és Vicent Andrés Estellés, no Enric Valor. A més, ho vaig fer en la ajuda de dos artistes locals. (informeu-se avans de emetre dictamens)

    2n, m’agrada eixe sentit constructiu en el que es critica una iniciativa sense precedent a Alzira i més per als artistes.

    3r, és difícil contentar a tot el món quan es fa qualsevol cosa i més fácil, criticar-la sense més.

    4t, Sòc d’Alzira i no savía que hi havien tants muralistes…. m’alegra molt.

  4. És Vicent Andrés Estellés…. Marededeusenyorsanta!! Pues si no saps ni qui és anem apanyats si vols que algú tencomane pintar escriptors clàssics!!

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here