La Festa d’Algemesí en el centre de València per commemorar el Dia de les Corts Valencianes

0
520
La Muixeranga davant la Catedral de València
La Muixeranga davant la Catedral de València

El President de les Corts Valencianes, Enric Morera, ha convidat a la ciutadania a participar en la exhibició de les danses processionals d’Algemesí, que estaran el pròxim diumenge 24 d’abril a les 12 hores en la plaça de la Mare de Déu de València. Un total de 306 persones es desplaçaran des de la ciutat riberenca al cap i casal per a mostrar la riquesa dels seus balls i muixerangues, que formen part del Patrimoni Immaterial de la Humanitat.

L’acte, organitzat per les Corts Valencianes per a commemorar el 25 d’Abril, dia del parlament valencià, compta amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Algemesí i del Museu de la Festa d’eixa localitat. Concretament, diumenge participaran les dos muixerangues –la Vella i la Nova-, el Ball dels Bastonets, les Llauradores i els Tornejants.

L’exhibició començarà en la plaça de la Mare de Déu i després la comitiva farà una desfilada amb la interpretació dels balls, figures i torres humanes pel carrer Navellos fins la porta del Palau dels Borja, seu de les Corts Valencianes, on finalitzarà el recorregut.

ACTES DEL 25 D’ABRIL
Dilluns, les Corts celebraran l’acte institucional, on es lliurarà l’Alta Distinció Parlamentària de les Corts “Francesc de Vinatea” a la Comissió d’Experts per analitzar els problemes financers de la Generalitat Valenciana, grup de treball format per Francisco Pérez García, Rafael Beneyto Cabanes, José Antonio Pérez García, José Ismael Fernández Guerrero, Vicent Peiró Ibáñez i Vicent Cucarella Tormo. L’acte el clourà el President de les Corts, Enric Morera, amb un discurs institucional.

A continuació s’inaugurarà l’exposició Del Renaixement a la modernitat, imatges dels Borja, en la qual s’exposen les escultures de la família Borja de Manolo Boix i pintures del “quatrocento” valencià procedents de la Catedral, del Museu de Belles Arts de València i del Museu de les Clarisses de Gandia. La mostra està oberta al públic fins al 24 de maig i es podrà visitar de dilluns a divendres des de les 16.30 fins les 20 hores. També es podrà visitar en la jornada de portes obertes de les Corts que se celebrarà dissabte 30 d’abril, des de les 10 fins les 14 hores i des de les 16 fins les 20 hores.

El 25 d’abril també té una celebració musical exclusiva, amb un concert de l’Orquestra de València en la Llotja, que serà el mateix dilluns a les 19.30 hores i està obert a tot el públic, amb la limitació de l’aforament que té l’històric recinte.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here