La Ribera pionera en combatre amb drons de forma col.lectiva la plaga de la mosca negra

0
246
Un dro actuant hui al llit del Xúquer en Alzira
Un dro actuant hui al llit del Xúquer en Alzira

IMG_0015

A la «dolorosa» mosca negra li ha eixit, enguany, un important enemic esta primavera perquè varios drons teledirigits es troben actuant al  Xúquer i el seus afluents contra les larves que aniden, habitualment, a les algues existents a la superfície dels rius. La campanya d’erradicació començà fa un parell de setmanes i el drons descarreguen el producte al llit del Xúquer entre Tous i Cullera així com en tots els seus afluents.

A la crida del Consorci de la Ribera han donat la resposta adient un total de 34 municipis de la comarca que deuran fer front als 87.000 euros que costa la campanya d’erradicació dels vectors. El mosquit tigre que prolifera en xarques i aigües estancades es combatut amb mitjans terrestres.

Iniciativa pionera

El president del Consorci de la Ribera, Óscar Navarro, ha destacat hui que «es tracta de la primera iniciativa en la que un col.lectiu intermunicipal lluita contra la plaga de vectors». Esta estratègica conjunta per met «un estalvi gra de recursos donat que la individual no té cap repercusió».

Navarro ha lamentat que la Generalitat i altres institucions no s’genha fet corresponsables d’esta campanya «en ser un problema de salut pública».

Per la seua part l’alcalde d’Alzira Diego Gómez ha resaltat la importància d’esta campanya contra la mosca i el mosquit tigre per «la via del Consorci» que en els darrers anys «s’havia incrementat la problemàtica de forma exponencial, afectant sobre tot els llauradors, els usuaris de la Ciutat Esportiva JM «Aspar», així com els resident en les rodalies del Xúquer».

El cost per habitant és tan sols de 0,30 euros tot i que inicialment el preu era de 0,50€, encara que la factura a pagar pel Consorci seria prou inferior si la Diputació donara la subvenció promesa que ronda els 60.000 euros.

El llit del Xúquer a les rodalies del Pont de Ferro d’Alzira ha sigut hui l’escenari de lactuació d’un dro amb quatre hélic, tot i que l’aparell ha acaba sumergit en les aigues del riu, essen rescatat pels tècnics de l’empresa Lokímica S.A, empresa adjudicatària del servei.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here