El PSPV comarcal demana la «rescissió» del contracte de gestió de la planta de residus

1
322
 

La Comissió Executiva Comarcal del PSPV va acordar el passat dilluns dia 11 de març demanar la rescissió  del contracte de gestió de la planta de residus de Guadassuar.

La sentència del TSJ anul·la la modificació del contracte de gestió adjudicada  en 2011 a l’empresa “Reciclados Ribera del Júcar” i, per tant, ara mateix  torna a estar en vigor  el contracte inicial de 2006.

El fallo del Tribunal Superior de Justícia, esdevé a tenor de la demanda interposada per l’Ajuntament de l’Alcúdia contra la modificació que aprovà el Consorci de Residus Ribera-Valldigna en 2011. La substancial modificació dels principals aspectes objecte de la licitació, foren els motius que portaren al consistori alcudià a presentar la demanda.

Entre d’altres canvis respecte al contracte adjudicat al 2006, desapareixia  la construcció de més de 20 eco-parcs. Es canviava de lloc l’abocador, passava de Tous a Guadassuar, o el canvi de les condicions, mateixa gestió i tractament del residus a la Planta. També s’aprovaren noves instal·lacions i infraestructures,  que a hores d’ara estan ja executades.

El PSPV comarcal entén que donada la situació actual, i desprès d’un estudi de la nova situació jurídica esdevinguda per el fallo del TSJ, caldria rescindir el contracte en vigor – o lo poc que queda d’eixe contracte- i tornar a licitar la gestió integral dels residus, tenint en compte la situació esdevinguda.

Els Socialistes entenem, i així ho hem manifestat durant estos darrers anys,  que la gestió dels residus per part del Consorci Ribera-Valldigna que governava el PP , ha estat nefasta i ha suposat un increment en el cost de la “taxa del fem” que paguem els veïns i veïnes de la Comarca.

L’objectiu aprovat per la Comissió Executiva del PSPV és doble: Per una part millorar mediambientalment parlat, la gestió i sobre tot el tractament dels residus de la comarca, augmentant els índex de reciclatge i minimitzar els residus anomenats de rebuig, que han d’anar a un abocador. I d’altra banda reduir la taxa que ara mateix es cobra a cada casa per la gestió dels nostres residus.

 

1 Comentario

  1. Estic flipant davant la responsabilitat dels nostres politics. La planta de Guadassuar porta més de 20 anys duguent el seu rebuig a abocadors d’altres provincies con l’Alcora, Alacant, Abanilla o actualment a Novelda. Com a solució uns «linces» proposaren ficar l’abocador a Tous, justament a la zona de recarrega de l’acuifer del Caroig, ja que a Real (abans de Montroi) no els deixaven, tot i que és posiblement la millor zona de la provincia per a ficar un abocador.

    Després optaren per ficarlo a Guadassuar, prop de la planta i d’una antiga fàbrica de rajoles, que és senyal de que les argiles protegeixen els aquifers. També optaren per fer una planta de tractament nova que substituira l’obsoleta planta del 89. Esta planta està finalitzant la seua construcció, mentres que l’abocador porta 4 anys de tramitació.
    Aleshores ara els «linces» proposen rescindir el contracte, ara que la planta està quasi acabada i així seguir uns quants anys més duguent el fem a la provincia d’Alacant, que ens hauria de caure la cara de vergonya.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here