El Consell Econòmic i Social d’Alzira aprova el Pla d’Ocupació que beneficiarà a 40 joves

0
286

IDEA curs formacióL’Ajuntament d’Alzira, de la mà de la regidoria de Promoció Econòmica i Ocupació i el Consell Econòmic i Social, aprovaren ahir tot un paquet de mesures per fomentar el treball i que es desenvoluparan en els pròxims mesos. Entre els acords que es van aprovar s’inclou el Pla d’Ocupació Juvenil per a beneficiar a un total de 40 joves aturats-des, incentius a la contractació (‘Formaplus’), 100 beques per a l’obtenció de certificats professionals i 50 per a la realització dels cursos ‘on line’ de l’Aula Mentor.

El Consell Econòmic i Social, on estan representants sindicats, empresaris i altres entitats econòmiques de la ciutat (CCOO, UGT, Associació Empresarial d’Alzira, gremis, SERVEF, Institut Lluís Sunyer, etc.), va aprovar les mesures d’ocupació, formació i inserció laboral proposades per la regidoria de Promoció Econòmica i Social. Per al responsable de l’àrea i president del Consell, Ivan Martínez: «es tracta de la dotació econòmica més important dels últims anys que s’ha destinat per part de l’Ajuntament per a tractar de fomentar l’ocupació i la formació de persones aturades. Al llarg de les pròximes setmanes s’aniran aprovant aquestes mesures que entenem són del tot prioritàries».

Entre les mesures acordades, cal destacar:

  1. El Pla d’Ocupació Juvenil, que inclou dos programes. El Pla de Joves qualificats, que beneficiarà 15 joves amb titulació universitària o de FP superior, contractats per a fer pràctiques durant 6 mesos en l’Ajuntament d’Alzira. I, per un altre costat, el Pla de Joves no qualificats, destinat a 25 joves aturades-aturats sense una titulació superior, amb contractes de 6 mesos. El cost total d’aquest pla suma 255.000 euros.
  1. Formaplus. Es tracta d’ajudes a la contractació de persones desocupades que han realitzat tallers d’ocupació i cursos a IDEA. S’estableixen tres trams: 600 euros per a les empreses o entitats que els contracten per menys de 6 mesos; 1.200, amb contractes superiors a 6 mesos; i 2.000 per a indefinits. S’ha de dir que l’equip de govern anterior no convocà les del 2015, i s’ha acordat que englobe als qui realitzaren els cursos l’any passat i els del 2016. La partida destinada a aquestes ajudes ascendeix a 80.000 euros.
  1. 100 beques per a certificats professionals. Inclouran beques per a l’obtenció de les Targetes Professionals de la Construcció, carnet de manipulador d’aliments, carnet de carretiller, etc., per tractar de facilitar la formació i la inserció laboral.
  1. 50 beques per a la realització dels cursos ‘on line’ Aula Mentor, avalats pel Ministeri d’Educació. IDEA és centre d’Aula Mentor i aquesta formació ofereix més de 100 cursos en diversos àmbits, des d’administració d’empreses o aplicacions informàtica.
  1. A més a més, es va informar de les jornades per a la formació empresarial que tindran lloc el pròxim dia 27 d’abril en les instal·lacions d’IDEA, organitzades pel Centre Europeu d’Empreses Innovadores (CEEI) de València, i dels cursos de Primavera de la Universitat de València a partir del 17 de maig que, per primera vegada, es relitzaran en la nostra ciutat.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here