Carlet celebra el Dia del Llibre amb un ample ventall d’activitats

0
344

Carlet Dia Llibre 16L’Ajuntament de Carlet celebra enguany la festivitat de Sant Jordi i el Dia del Llibre amb una àmplia programació. Algunes de les activitats estan incloses en la XIV Campanya d’Animació Lectora que organitza la Biblioteca Municipal-Regidoria d’Educació i la Fundació Caixa Carlet i patrocinada per esta última i altres han estat organitzades per la Regidoria de Foment Lector.

Una de les activitats que s’han realitzat esta setmana ha sigut el contacontes ‘El conte del tronquet’ que ha representat Engrata Teatre a la Biblioteca municipal i en el qual s’han treballat les emocions i l’amor a la natura. Més de 500 alumnes d’Educació Infantil dels centres escolars de Carlet han participat en esta activitat.

A més, des de hui i fins al dia 22 d’abril es realitzarà una lectura col·lectiva del Tirant lo Blanc contat per a infants a la Biblioteca municipal. Els alumnes de 3r cicle de Primària dels distints centres escolars del poble són els encarregats de realitzar la lectura d’esta edició del Tirant lo Blanch. Hui de matí, l’alcaldessa de Carlet, M. Josep Ortega, ha volgut assistir a l’inici d’esta activitat i fer partícips els xiquets de la importància d’esta obra literària valenciana. Així mateix, l’alcaldessa també els ha explicat la importància de la lectura en el seu enriquiment acadèmic i personal i els ha animat a regalar llibres quan hagen de fer un obsequi a alguna persona.

Esta mateixa activitat la realitzaran els escolars de Secundària del 25 al 29 d’abril i ho faran amb la versió de J. Palomero del Tirant lo Blanc de Joanot Martorell editat per Bromera.

Dins de la programació commemorativa del Dia del Llibre, s’han realitzat ja la presentació del llibre ‘Lluitant contra l’oblit’, de Laura Ballester, sobre l’accident de metro a València. Els assistents tingueren ocasió d’escoltar de primera mà les veus de les víctimes, Beatriz Garrote i Miguel Esplugues i de l’autora del llibre, la periodista Laura Ballester, que relatà tot allò que va passar a partir d’aquell viatge sense tornada del 3 de juliol del 2006. A més dels regidors carletins, també hi van assistir representants dels nostres veïns de tren, com ara l’alcalde de Benimodo, Paco Teruel, i la regidora d’Alginet Paula Llorca.

El Teatre també ha tingut espai en la programació amb la representació de l’obra “Quatre-cents!” a càrrec de CRIT companyia de teatre.

D’altra banda, demà es realitzarà a la Biblioteca municipal una sessió de Kamishibai a càrrec dels alumnes de Primària del col·legi La Devesa i una representació teatral de l’obra ‘Molinos de viento’ a càrrec del grup de teatre de Secundària del col·legi La Devesa, dirigits per la professora Juana M. Hernández.

El divendres 22 d’abril es realitzarà una trobada amb l’escriptor Joan Olivares, en la qual es presentarà la novel·la ‘El metge del rei’ sobre la vida del metge Lluís Alcanyís de Xàtiva, que ha sigut Premi Enric Valor de Novel·la, editada per Bromera.

El proper 23 d’abril, dia de Sant Jordi, se celebra el Dia Mundial del Llibre i Carlet ho celebrarà amb una Fira del Llibre que s’instal·larà davant de l’Ajuntament de 10 a 14.30 h.

L’Ajuntament de Carlet, aprofitant esta efemèride, i per tal de fomentar la lectura obsequiarà tots els usuaris de la Biblioteca municipal que facen ús del servei de préstec la setmana del 18 al 22 amb un val amb el qual podran gaudir d’un descompte del 5 % en la compra d’un llibre, o del 10 % si en compren més d’un, en les llibreries i editorials que exposen en la Fira del Llibre de Carlet. Amb este val també seran obsequiats amb un llibre de regal a la compra de dos o més publicacions de la Fundació Caixa Carlet.

Al llarg del matí hi haurà activitats d’animació i jocs gegants per a xiquets, i no tan xiquets, de la Col·lecció JUGANTESCS a càrrec de FACTORIA D’IDEES I CREACIONS COOP. V. Es motivarà la participació dels xiquets amb un carnet personalitzat i en passar pels jocs que formen la gimcana se’ls recompensarà amb un premi.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here