Almussafes commemora les seues tres dècades de passió per les lletres

0
354

Almussafes anim lectora 16Animacions lectores, compte contes i espectacles teatrals protagonitzen la Setmana del Llibre 2016

 

Els estudiants d’infantil, primària i secundària, destinataris del programa d’activitats programat

 

L’animació lectora del conte “La vida que creix”, dirigida per la il·lustradora Paulapé i el poeta Marc Granell ha obert hui dimarts 19 d’abril, la segona jornada de commemoració a Almussafes de la seua setmana gran en honor a les Lletres. Enguany la localitat complix tres dècades de celebració del seu programa cultural d’impuls a la lectura, una oferta d’activitats que conjuga tallers d’animació lectora, espectacles teatrals de primer nivell, visites guiades a la biblioteca per part dels escolars i sessions de compte contes. La commemoració es clausurarà divendres que ve 22 d’abril amb l’entrega dels premis del certamen poètic Marc Granell i amb l’espectacle “Els Trobairitz”, de la mà del grup poètic Argila de l’Aire d’Almussafes.

 

A les 9.15 hores d’ahir dilluns, la Biblioteca Pública d’Almussafes va inaugurar la seua XXX Setmana del Llibre amb el taller d’animació lectora “100 anys Dahl”, protagonitzat per Almudena Francés i dirigit als alumnes de segon de primària. El taller, en homenatge a Roald Dahl, considerat un dels millors autors de literatura infantil i juvenil del segle XX, va oferir dos sessions més a les 10.15 i 11.15 hores. Ja a la vesprada, la sala d’actes del Centre Cultural va acollir l’escenificació de l’obra “Martina i el bosc de paper” de la companyia Horta Teatre. Els escolars d’educació infantil dels centres públics Almassaf i Pontet van disfrutar d’un espectacle teatral en què la diversió i la conscienciació van estar servides.

La commemoració literària d’enguany, “una cita que de nou es programa amb la finalitat de conscienciar els adults, jóvens i xiquets del gran paper que juga la literatura en la societat”, constata la regidora de Cultura, Teresa Iborra, ha continuat este mateix matí amb l’animació lectora dirigida pel poeta Marc Granell i la il·lustradora Paulapé. Així mateix, la companyia Saga Produccions escenificarà l’obra “Hansel i Gretel”, a les 15 hores de hui dimarts i, a les 18 hores, la biblioteca acollirà el microteatre “L’aventura de Cyrano”, a càrrec dels alumnes del Taller Infantil de l’Escola Municipal de Teatre.

L’agenda d’activitats literària continuarà durant les següents jornades, fins a l’acte públic de clausura, que tindrà lloc divendres que ve 22 d’abril. A partir de les 22.30 hores se celebrarà la gala d’entrega dels premis del XXI certamen de poesia “Marc Granell”, a la que seguirà l’espectacle poètic “Els Trobairitz”, organitzat pel grup poètic “Argila de l’Aire”.

 

Maria José Girona Garcerán

Departament de Comunicació

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here