Carcaixent comença a pagar las ajudes del programa Xarxa Llibres

1
423

carcaixent Xarxa LlibresDurant esta setmana es pagaran un total de 149.050 a les famílies beneficiàries del programa de gratuïtat dels llibres de text

L’Ajuntament de Carcaixent ha començat a fer efectiu esta setmana el pagament als 1.587 beneficiaris de les ajudes de la primera fase programa de gratuïtat de llibres de text “Xarxa Llibres”. El programa, posat en funcionament per la Conselleria d’Educació per al curs 2016-2017, està dirigit a la creació d’un banc de llibres i altres materials per a l’alumnat d’Educació Especial, Primària, Secundària i Formació Professional Bàsica. En concret, al llarg de les pròximes setmanes van a ingressar-se 149.050 euros als  beneficiaris del programa que van presentar les seues sol·licituds en el termini previst. Les 1.587 ajudes atorgades suposen un 71,1% dels 2.231 potencials beneficiaris del programa a Carcaixent.

El Pla XarxaLlibres per a escolars de Primària i Secundària dels centres públics contempla que les famílies reben en este curs 200 euros per la compra dels llibres de text. Les famílies havien de guardar la factura dels llibres per a presentar-la abans del final del primer trimestre del curs als ajuntaments, els quals són els encarregats de gestionar la devolució de 100 euros. Al finalitzar el curs, en tornar els llibres en bon estat, l’ajuntament abonarà els altres 100€ a les famílies que han presentat la sol·licitud. L’objectiu del Pla és la creació la creació d’un banc de llibres públic per al curs següent.

La regidora d’Educació, Lourdes Castelló, ha volgut destacar que amb este programa, les tres administracions, Ajuntament, Diputació i Generalitat, mostren el seu compromís per a que hi haja una autèntica igualtat d’oportunitat per a tots els alumnes. La regidora també ha volgut recordar que la posada en funcionament d’este programa ha possibilitat la contractació a Carcaixent de dos auxiliars administratius que han col·laborat a recollir les sol·licituds en els centres. A més, ha agraït la implicació tant del departament d’Educació com d’Intervenció de l’Ajuntament de Carcaixent per poder tramitar totes les sol·licituds i començar a fer el pagament a les famílies beneficiàries.

 

Departament de Comunicació i Premsa 

Ajuntament de Carcaixent

 

 

1 Comentario

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here