Alzira exhibix una selecció de cites de dones reconegudes per la seua trajectòria feminista

0
557
L'alcalde inaugurà la "Marea de frases violetes"
L’alcalde inaugurà la «Marea de frases violetes»
Remei Pau presidenta del Grup Debat per la Igualtat
Remei Pau presidenta del Grup Debat per la Igualtat

La Casa de la Cultura d’Alzira exibirà fins el pròxim 7 de maig la mostra «Una marea de frases violetes» inaugurada ahir per l’alcalde Diego Gómez. És tracta d’una selecció  de cites escrites o pronunciades per dones conegudes per la seua trajectòria feminista o cèlebres per la seua labor científica, cultural, social o política». En  opinió de la presidenta del Grup Debat per la Igualtat, Remei Pau, organitzadora de l’exposició junt Dones de Xirivella, «són frases de dones en la història que ens faran refleixonar».
L’exposició i el llibre catàleg presentada ahir són «un xicotet homenatge a totes les protagonistes que, moltes vegades desinteressadament, han contribuït al creiximent personal i al nostre avanç en el moviment feminista».

Les nombroses cites corresponen a feministes com Rigoberta Menchú, Emilia Pardo Bazán, Simone de Beauvoir, Clara Campoamor i Lidia Falcón entre moltes altres.

La cita de l’escriptora, advocada i feminista Lidia Falcón diu:

«En poc més de dos segles el Moviment Feminista ha trencat les cadenes que sotmetien les dones a l’esclavitut, les ha alliberat de l’opressió masculina i les ha catapultat, vertiginosament -al nostre país en només vint-i-cinc anys- al món del treball, de la política, de l’economia, de l’espectacle, de la cultura, i ha transformat prodigiosament la societat». 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here