Delegació de Govern envia un requeriment a Alzira perquè retire la bandera republicana

0
375

La Delegació del Govern espanyol ha enviat aquest dijous un requeriment als consistoris de València, Alzira, Xirivella i Sumacàrcer perquè la retiren

I els ha instat a complir la Constitució i la Llei de Banderes 39/1981 i a retirar-les. Així ho ha indicat la Delegació del Govern en un comunicat «davant la col·locació de banderes republicanes en edificis públics».

El delegat de Govern, Juan Carlos Moragues, ha assegurat que les accions de l’Ajuntament de València —que ha penjat una pancarta amb un dibuix de la Senyera al costat de la bandera republicana per a «celebrar» el 80 aniversari de la República– i altres consistoris són «una provocació» i considera que es «fomenta la polèmica de divisió, i confrontació, obri velles ferides i fantasmes i és una demostració més del sectarisme amb el qual governen alguns dirigents polítics».

«L’exhibició és contrària a la Constitució i a la Llei i és una falta de respecte a la simbologia constitucional», ha dit, i ha afegit que, per aquest motiu, la Delegació «que vetlla pel compliment ha enviat un requeriment als ajuntaments perquè complisquen la llei i retiren la bandera republicana».

Moragues ha demanat als representants polítics «que advoquen per la neutralitat política ja que governen per a tots». La Delegació del Govern ha recordat que la Constitució en el seu article 1.3 estableix que la forma política de l’Estat espanyol és la monarquia parlamentària» i en l’article 4.1 es fixen els colors de la bandera espanyola.

Europa Press / Laveupv.comIMG_9426

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here