L’alcudià Álvaro José Ruiz en l’èlit de la fotografia internacional

0
362

Alcudia fotog Alvaro RuizEl fotògraf alcudià es va desplaçar a Portugal per a rebre la Càmera de Plata de la Federació Europea de Fotògrafs i el diploma de 5a millor foto del Món en la categoria de Creació Digital.

 

Van ser dos dies d’autèntica bogeria. Diumenge s’entregaven els premis de la FEP (la Federació Europea de Fotògrafs) i a l’endemà els de la WCP (Copa del Món de Fotografia). Dues de les cites anuals més prestigioses en l’àmbit de la fotografia.

Als premis de Fotògraf  Europeu de l’Any, Àlvaro va presentar tres obres en la categoria d’Il·lustració-Creació Digital, la suma de punts de les tres li va donar el segon premi de la categoria, la Càmera de Plata. Un guardó que pocs fotògrafs poden lluir al seu palmarès.

A l’endemà, dilluns, i també organitzat per l’Associació de Fotògrafs portuguesos, Appimagem, tenia lloc l’entrega de premis de la Word Photographic Cup, en el transcurs d’un sopar multitudinari.

A la WPC només es pot accedir a través de complexes fases de selecció que comencen en el país de cadascun dels participants. Ací , a Espanya, és la FEPFI la que s’encarrega de fer la primera selecció, que presenta  a la WPC.

L’Equip representant del nostre país, el que alguns han anomenat “La Roja

“ de la fotografia,  era en principi de 18 fotògrafs, que a poc a poc i després de diverses fases es van quedar en només 4 finalistes, dos d’ells valencians i dos asturians, els quals noms es van donar a conéixer el mes de gener en l’Imaging EEUU:

En la categoria de Retrat, Vicente Esteban d’Elda, en Il·lustració-creació Digital, l’alcudià Álvaro José Riuz i Jesús Manuel de Dios i en la categoría de reportatge-fotoperiodisme, Yerai Menéndez, els dos últims  de Gijón.

Entre els quatre, han aconseguit un total de 32 punts, que li han valgut a Espanya el Quart lloc de la competició mundial. Per davant d’ells, Portugal, amb 55 punts, Rússia amb 46 i Eslovàquia amb 34.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here