La Festa de l’Arbre reunix a 300 persones a l’Alcúdia

0
348

alcudia festa arbre 16 1Alcudia Festa arbre 16Es va retre homenatge al Xop del Xaparral i altres dos arbres que complien 50 anys

La 1a Festa de l’Arbre va resultat tot un èxit. Des de les 11 dels matí anaren arribant xiquets i xiquetes al Parc de la Fira Gastronòmica acompanyats pels seus familiars participant en els 6 tallers que s’organitzaren i que giraven tots ells al voltant dels arbres. Un dels tallers “Passejades guiades pel parc” consistia en una visita a les diverses especies del parc acompanyats per Jose Vicente Galdón l’encarregat de jardineria de l’Ajuntament de l’Alcúdia. Un altre taller de lectura reunia una diversitat de llibres tots al voltant del món de les plantes i els arbres.

A les 12 va començar l’acte d’Homenatge al Xop del Xaparral, que junt a un xiprer i un plàtan complien enguany 50 anys, ja que foren plantats al 1966. El dia anterior s’havien col·locat plaques de ceràmica al costat de cada un dels tres arbres, amb el nom de les persones que els plantaren.

Paco Sanz, regidor de Medi Ambient, va posar de manifest el valor simbòlic d’aquest acte, lúdic i educatiu que pretén ressaltar la importància que els arbres i les plantes tenen en la nostra vida, per aprendre a estimar i respectar la natura i el medi ambient.

En nom del Xaparral, van parlar les filles d’Andreu i Fina, les persones que va construir la finca, plantant els arbres i cuidant els animals domèstics que molts xiquets i xiquetes de l’Alcúdia va visitar en la seua infància a les afores de l’Alcúdia.

L’encarregat de jardineria va explicar les característiques d’aquests arbres i el tractament que el xop, que es troba malalt, està rebent per aconseguir que puga viure altres 50 anys. A continuació un grup d’alumnes del Col·legi de Les Comes ha llegit textos i poemes sobre els arbres i la natura, que havien preparat per a l’ocasió.

Dani Miquel ha sigut qui ha posat fi a la Festa amb una actuació que ha fet les delícies dels menuts. Ha contat el conte de “L’Arbre generós” i ha fet ballar, fins i tot, a alcalde i regidors.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here