Educació organitza a Carcaixent una xarrada sobre l’ús responsable de les xarxes socials

0
376

Facebook

La xarrada està orientada a les famílies per a facilitar-los les eines per a educar en la utilització segura d’Internet

La Regidoria d’Educació de l’Ajuntament de Carcaixent junt l’equip de Transició a Primària a Secundària de Carcaixent ha organitzat per a demà una xarrada orientada a les famílies d’adolescents i preadolescents sobre l’ús responsable de les tecnologies i les xarxes socials. La xarrada respon a una demanda de les pròpies famílies que busquen orientació sobre com educar en la utilització segura i adequada d’Internet i les xarxes socials.

L’encarregada d’impartir la xarrada és Elena Campaña Marqués, professora de Tecnologia de la Informació i la Comunicació i responsable de la Unitat de Ciberdelictes, Convivència i Mediació de l’IES Puçol. Amb el títol “Educar per a l’ús responsable de les tecnologies i les xarxes socials”, es buscarà reflexionar sobre els perills als que estan exposats els joves i la necessitat d’educar en el bon ús de les xarxes socials  per conscienciar als menors sobre la importància de la protecció de la seua intimitat i privacitat.

Lourdes Castelló, Regidora d’Educació, destacava la importància del paper de les famílies alhora d’educar i marcar les pautes en la relació entre els joves i les xarxes socials. La regidora també reconeixia que molts pares i mares es troben indefensos amb l’avanç de les noves tecnologies i no saben a quin tipus de perills poden trobar-se els seus fills fent un mal ús d’elles. D’esta manera, Lourdes Castelló, ha explicat que l’objectiu de la xarrada és “donar respostes als problemes que poder aparèixer a partir d’una realitat quotidiana per a les famílies com és l’ús d’Internet i les xarxes socials. Sabem que en alguns casos els xiquets tenen més informació que els pares, i per això és molt important fer-los coneixedors de quins són els perills als que poden enfrontar-se els seus fills i aproximar-los una sèrie de conductes responsables amb les noves tecnologies per a que les puguen aplicar”.

La xarrada tindrà lloc demà 13 d’abril a les 18:30 en l’IES Arabista Ribera. Ha estat organitzada per la Regidoria d’Educació i l’Equip de Transició de Primària a Secundària de Carcaixent. Este equip, format per psicòlegs de l’Ajuntament, tutors de 6é de Primària dels col·legis de Carcaixent, i directors i caps d’estudis dels centres de primària i de l’Institut, té com a objectiu vetllar per a que els alumnes de primària realitzen correctament el trànsit a l’educació secundària, tant a nivell curricular com d’adaptació social i personal.

 Departament de Comunicació i Premsa 

Ajuntament de Carcaixent

 

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here