Reconeguts atletes valencians participaren en la I Racer of Rice de Sueca

0
443
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

La primera edició de la Racer of Rice celebrada diumenge a Sueca ha sigut un èxit de participació

 Reconeguts atletes valencians han participat en la cursa envoltats per desenes d’aficionats i curiosos que s’han acostat a la Muntanyeta dels Sants per veure de prop els més de vint obstacles de la competició

Diumenge passat, 10 d’abril, va tindre lloc la primera edició de la carrera ‘Racer of Rice’, una cursa d’obstacles única en la comarca de la Ribera inscrita en la Lliga Valenciana de OCR’s (Obstacle course racing) i en la que han participat 265 atletes de la Comunitat Valenciana, entre els quals es trobaven esportistes d’elit de distintes disciplines així com altres atletes populars amb una bona participació de suecans i suecanes que han estat mesos preparant-se per a la dura prova.

A les 9 en punt ha eixit la primera tanda de corredors amb una trentena d’atletes d’elit d’entre els quals es trobaven Alejandro Samper Jara, campió d’Espanya i tercer classificat en el ranking Europeu en carreres d’obstacles, veí de Sagunt i que s’ha alçat amb el primer premi en la categoria masculina individual fent un temps rècord de 47’21’’. De prop l’han seguit altres dos atletes professionals que han quedat segon i tercer classificats en la mateixa categoria: segon lloc per a José Miguel Pericàs Caudeli, veí de Miramar, amb un temps de 49’19’’ i tercer lloc per a Martí Navarro Plazas, veí de Castelló de la Ribera i que ha fet un temps de 49’46’’. Tots tres han coincidit en qualificar aquesta primera edició de la ‘Racer of Rice’ com una interessant competició, original i innovadora en un bonic entorn natural. En aquesta primera tanda d’elit es trobaven també els dos primers atletes locals que han arribat a la meta: José Antonio Sos Rodríguez i Carlos Roch Luque.

Pel que fa a la categoria femenina, solament dues dones es van aconseguir classificar, les valencianes Paula Linares Suárez i Tatiana Senent Le Hur, obtenint el primer i segon lloc, respectivament.

Molts atletes van optar per la competició per equips

En la segona tanda de corredors d’elit que començava la competició a les 9.30h, es trobaven reconeguts esportistes valencians com Francesc Gascó, portada de la revista Men’s Healt i ambaixador de la marca d’esport Reebok, Paula Linares, esportista d’elit, atleta d’alt rendiment i piragüista, David Fernández, campió nacional absolut en judo de més de 100 kg, José Maria Andreu, atleta de triatló i Jorge Ondo, esportista d’elit i regatista professional en la Copa Amèrica.

En total van eixir set tandes de participants, entre els esportistes d’elit i els corredors populars. La darrera tanda començava la prova a les 11.15h i una hora després, sobre les 12.15h, mentre anaven arribant a la meta els darrers corredors, ja es podia consultar el llistat amb la classificació definitiva de la prova que donava altres resultats com: classificació per equips en la categoria d’elit, primer lloc per al Garrot Premium; segon lloc per a l’equip Iberian Race i tercer lloc per als Vikings Racers mentre que els equips classificats en la modalitat popular foren ‘Unos Team!’ en primer lloc; New Gym & Padel – format per esportistes locals- en segon lloc i, en tercer lloc, l’equip La Cañada.

L’entrega de premis va tindre lloc sobre les 13.00h de la mà dels organitzadors de la ‘I Racer of Rice’, Toni Alcañiz i Gustavo Selfa que van estar acompanyats pels Regidors de l’Ajuntament de Sueca, Vicent Baldoví, d’Esports i Noelia Benedito, de Polítiques d’Igualtat que, juntament amb la tècnic municipal del Departament d’Esports, Maria Ferri, van voler estar presents al llarg de tot matí, fent costat a questa ‘iniciativa pionera en la nostra comarca, beneficiosa per al nostre poble, associant-lo a la pràctica de l’esport i en la que han estat present l’emoció i la diversió a part iguals’ – matisava Baldoví.

Finalment, els organitzadors de la competició es van acomiadar agraint una vegada més les col·laboracions que els han ajudat a fer possible l’esdeveniment: l’Ajuntament de Sueca, el Consell Agrari Municipal i la Comunitat de Regants de Sueca, els propietaris dels camps del terme on han esdevingut algunes de les proves així com als patrocinadors i a les desenes de voluntaris que s’han implicat de valent en el desenvolupament de la prova.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here