La Diputació donarà suport a la Fira Modernista de Carcaixent prevista per a juny

0
471
La vicepresidenta de la Diputació amb l'alcalde de Carcaixent
La vicepresidenta de la Diputació amb l’alcalde de Carcaixent
Amigó en les instal.lacions de la futura OMIC
Amigó en les instal.lacions de la futura OMIC

La vicepresidenta de la Diputació Mª Josep Amigó ha visitat les obres realitzades en el Mercat Municipal i les instal·lacions del futur Parc Caní realitzades amb el Pla d’Inversions de la Diputació

 

Este matí la vicepresidenta de la Diputació de València, MªJosep Amigó, ha visitat Carcaixent per conèixer l’estat de les obres del Pla d’Inversions Financerament Sostenibles d’esta institució, dels quals a Carcaixent, pel seu nombre d’habitants, li corresponien 739.594,44€. La visita ha començat al Palau de la Marquesa on, després de recórrer les instal·lacions, l’Alcalde de Carcaixent, Paco Salom, li ha transmés el seu agraïment per la visita i li ha presentat tots els projectes que van a realitzar-se amb la subvenció de Diputació.

L’alcalde de Carcaixent, Paco Salom, no ha volgut deixar passar l’ocasió per transmetre-li a la Vicepresidenta de la Diputació els esforços que s’estan invertint en la commemoració del centenari de Carcaixent com a ciutat. Així, li ha demanat el suport de la institució provincial per poder dur endavant tots els actes previstos, en especial la Fira Modernista que se celebrarà al mes de juny.

Conveni singular

En estos moments, segons li ha explicat Paco Salom, s’està treballant en l’el·laboració d’un conveni singular amb la Diputació de València per a que facilite suport econòmic. MªJosep Amigó, s’ha mostrat molt interessada amb el projecte, en concret amb la vocació de continuïtat que té la posada en valor del patrimoni de Carcaixent per donar-li un nou impuls turístic a la ciutat. D’esta manera, ha manifestat que des de la Diputació tractaran de donar el recolzament econòmic per poder realitzar tant la Fira Modernista com la resta d’activitats programades per a este 2016.

Salom ha aprofitat l’ocasió per transmetre-li a la vicepresidenta la importància que té el recolzament de la Diputació de València per poder dur a terme certes actuacions en els pobles donat que el sistema de finançament municipal és inadequat i cal suport extern. A més, també ha volgut agrair el canvi de criteri el i nou plantejament en la distribució d’ajudes, molt més igualitari i flexible ja que possibilita adaptar-se a les necessitats de cada municipi. L’alcalde ha recordat que la per a la sel·lecció de projectes l’Equip de Govern va demanar la col·laboració de tots els grups municipals per a que proposaren les seues idees i consensuar entre tots en què anaven a destinar-se les ajudes.  Per la seua part, MªJosep Amigó, li ha transmès el compromís de la Diputació de València de continuar recolzant als pobles ja que la institució és coneixedora que han de fer front a importants necessitats amb poc recursos.

OMIC i Parc Caní

A continuació, s’han visitat les actuacions realitzades al Mercat Municipal. Entre elles destaquen la reparació de la coberta i el trasllat de les oficines de la OMIC (Oficina Muncipal d’Informació al Consumidor) dins del mateix recinte, les quals s’espera que estiguen en funcionament a final de mes. Allí, tècnics municipals i responsables del projecte han explicat quines són les actuacions que s’han dut a terme. Concretament, s’han eliminat les barreres arquitectòniques i s’han habilitat les instal·lacions actuals per poder allotjar les oficines de l’OMIC  que actualment es troben a la Plaça Miguel Hernández.

Després s’han desplaçat fins la zona on va a estar ubicat el futur Parc Caní en la zona de Gaianes. La creació d’este espai respon a una demanda social de tenir un àrea recreativa d’esbargiment per a gossos on puguen passejar lliurement. El Parc Caní té projectades la instal·lació de mobiliari adaptat per a gossos com fonts, pipí-cans, dispensadors de bosses, entre altres. La vicepresidenta ha manifestat el seu interès en el projecte ja que és tracta de l’únic d’estes característiques que va a realitzar-se dins del Pla d’Inversions. A més, ha assenyalat que este tipus d’infraestructures està sent demandada per molts municipis donat que és tracta d’un espai de sociabilització que va més enllà d’un espai on els gossos poden fer les seues necessitats.

Departament de Comunicació i Premsa 

Ajuntament de Carcaixent

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here