El suecà Abel Guarinos, nou director de CulturArts

0
410
Abel Guarinos va ser homenatjat pel MIMl
Abel Guarinos va ser homenatjat pel MIMl

El conseller Vicent Marzà presenta hui a l’històric director de la Mostra Internacional del Mim de Sueca com a director de l’ens

El conseller d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, ha anunciat este matí el nom del nou director general de CulturArts. El suecà, Abel Guarinos, ha estat finalment l’escollit per comandar l’ens en esta nova etapa.

Els darrers dies ha tingut lloc l’última fase del procés per triar el nou director de l’ens i també alhora el nou director del Consorci de Museus.

Guarinos ha resultat finalment el mereixedor d’este càrrec d’entre les tres opcions que es barallaven i que es completaven amb les candidatures del cineasta i dramaturg, Gabi Ochoa i del cantautor, Rafael Xambó.

D’altra banda, l’advocat alacantí, Jose Luís Pérez Pont, s’encarregarà de la gerència del Consorci de Museus segons ha avançat hui en roda de premsa el conseller, Vicent Marzà.

 

Guarinos és un veterà i alhora un gran coneixedor de l’escena valenciana. El suecà ha estat un dels fundadors i director durant 25 anys de la Mostra Internacional de Mim de Sueca, una de les mostres de teatre gestuals més importants de quantes se celebren a Europa, que reunix milers d’espectadors i artistes d’arreu del món en cada edició. A més d’això, Guarinos ha estat també, com a funcionari de Teatres de la Generalitat,  responsable del Circuit Teatral Valencià.

 

Els nous directors d’ambdós ens culturals han estat escollits per a un període de cinc anys entre les diferents candidatures, dins dels concursos públics oberts en aplicació del Codi de Bones Pràctiques de la Cultura Valenciana.

 

L’alcaldessa de Sueca, Raquel Tamarit, que s’ha mostrat molt feliç per la notícia, ha felicitat ja a Guarinos, en representació del consistori i ha traslladat al nou director els millors desitjos en esta nova etapa professional que enceta. “Abel Guarinos és una persona molt estimada a Sueca, sobretot per la seua llarga trajectòria al capdavant de la Mostra Internacional de Mim i trobe que els suecans ens hem de sentir molt orgullosos d’este nomenament que ha estat, sens dubte, per mèrits propis” ha conclòs Tamarit.

 

 

 

 

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here