Algemesí acull este cap de setmana la final del III Concurs d’Interpretació per a Joves Organistes

0
387

ALGEMESI Organo basilicaDivendres i dissabte es diputa la final del III Concurs Nacional d’Interpretació per a Joves Organistes “Ioannes Baptista Cabanilles”

Quatre organistes han sigut els escollits per a ser els que els dies 8 i 9 d’abril participen en la fase final del concurs

 Els quatre finalistes participen el proper cap de setmana, dies 8 i 9 d’abril, en la fase final del III Concurs Nacional de Joves Organistes que tindrà lloc a la Basílica de Sant Jaume Apòstol a les 20 hores divendres i 20.30 hores el dissabte.

Una vegada finalitzat el procés d’inscripció al concurs, set són els joves organistes que participaren. El jurat ha decidit que d’eixos set, quatre seran els elegits per a participar a la fase final del concurs.

Els quatre finalistes procedeixen de tota Espanya i són tots estudiants d’orgue. David Maceira va néixer l’any 1997 a Santiago de Compostela i estudia el primer curs de farmàcia a la Universitat de Santiago de Compostela. A més, es troba al tercer curs d’orgue al Conservatori Professional d’Ourense i és l’organista de l’església San Francisco en la seua ciutat natal.

El segon finalista és  Pol Àlvarez i és procedent de Terrassa. Nascut l’any 1999, ha estat premiat als XVI Premis d’Interpretació Musical i Composició del Conservatori de Música Isaac Albéniz de Girona. Va iniciar els seus estudis al Conservatori de Música de Terrassa i paral·lelament al seus estudis d’orgue estudia cant i direcció d’orquestra a aquest mateix conservatori compaginant els estudis musicals amb el batxillerat.

  1. David Asensi és el tercer elegit per participar a la final. Als tretze anys va començar els seus estudis d’orgue al Conservatori Professional de Música de València, després d’haver estat a l’Escolania de la Real Basílica de Ntra. Sra. Dels Desemparats de València. Actualment cursa cinquè d’Ensenyances Professionals en el Conservatori Professional de Música de València.

I per últim, Joan Seguí és barceloní i l’any 2005 va entrar a formar part de l’Escolania de Montserrat on va combinar el cant coral amb el violí i l’orgue. Actualment cursa els estudis superiors d’orgue a l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC).

Aquest quatre joves seran els encarregats d’omplir de música la Basílica de Sant Jaume Apòstol els dies 8 i 9 d’abril a la fase final del III Concurs Nacional de Joves Organistes “Ioannes Baptista Cabanilles”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here