La Delegació de Govern impugna els acords de municipalització del consistori d’Alzira

1
473
El Delegat del Govern en Alzira
El Delegat del Govern en Alzira

La Delegació de Govern a la Comunitat Valenciana ha remés a l’Ajuntament d’Alzira un requeriment d’anulació de l’acord municipal de la reversió del servei de neteja dels col·legis públics i de les dependències municipals. La Delegació de Govern, en mans del PP, ha amenaçat l’Ajuntament d’Alzira de portar als tribunals els acords de municipalització d’aquests serveis i la subrogació del personal.

Frau de llei

 A més a més, en el requeriment que s’ha enviat a l’Ajuntament, s’acusa d’actuar el govern municipal i als tècnics municipals amb frau de llei i es qüestiona que es puguen revertir els serveis privatitzats pels governs del PP. Tot requerint a l’anulació de l’acord de plenari del 27 de gener que recolzava l’acord de la Mesa General de Negociació de l’Ajuntament en relació a dita subrogació.

Estalvi de 150.000€ anuals

L’estalvi econòmic estimat per al cas del servei de neteja, respecte a la privatització del govern de la exalcaldesa Elena Bastidas, és de més de 150.000 euros anuals i ha permés que cap treballadora s’haguera vist en el carrer per aquesta decisió i que es puguen crear borses públiques de treball. En canvi, les conseqüències de l’aplicació del requeriment de la Delegació de Govern podria suposar l’acomiadament de les 26 treballadores de la neteja dels col·legis públics i edificis municipals, no poder convocar borses públiques i privatitzar un servei amb un cost de més de 500.000€ anuals.

Requeriment inacceptable 

Per part de les formacions que integren el govern local, Compromís, PSPV-PSOE i EUPV, es consideren inacceptables els termes en els quals es fa aquest requeriment i, sense dubte, es tracta d’una decisió política per part del govern central del PP i la seua Delegació de Govern a València, per a impedir polítiques transformadores i de defensa del sector públic.

Informes tècnics favorables 

Els nostres grups municipals valoraran totes les opcions i les accions que es realitzaran en front d’aquest pols de la Delegació de Govern i s’actuarà vetllant sempre per l’interés públic i per la millor defensa del servei i els drets de totes i tots. El govern local defensarà la decisió de municipalitzar, que s’ha pres amb l’acord unànime dels sindicats de l’Ajuntament, els representants de les treballadores i treballadors de les empreses afectades, amb tots els informes tècnics (econòmics, jurídics, etc.) favorables i no ha comptat amb cap vot contrari en el ple ni en els òrgans col·legiats.

Diego Gómez i Garcia

Compromís per Alzira

Isabel Aguilar López

Grup Municipal Socialista

 

Ivan Martínez Araque

EUPV-Alzira

 

1 Comentario

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here