Alzira organitza nombroses activitats per celebrar el «Mes del Llibre i la Lectura»

0
524

Mes del Llibre AlziraDes del Departament de Cultura de l’Ajuntament d’Alzira s’han organitzat una sèrie d’activitats al voltant de la data que se celebra el dia 23 d’abril, el Dia del Llibre

Les activitats s’inicien el dijous 7, a les 18 hores, amb la presentació a la Biblioteca municipal del llibre de Miquel Puig Els mons de Laia (Ed. Andana).

Divendres, 8 d’abril, l’Ajuntament col·labora en dos activitats: la celebració al Gran Teatre a les 19:30 hores de la gala dels Premis de les Lletres Falleres, que organitza la Federació de les Lletres Falleres, i la projecció, juntament amb el Club de Cinema Alzira, de la pel·lícula Cola, Colita, Colassa, escrita i dirigida per Ventura Pons. Hi haurà, com sempre, dos projeccions, a les 20 i a les 23 hores.

Dissabte 9, a les 19:15 hores, a la sala 3 de la Casa de la Cultura, es presentarà el llibre de Jordi Tormo Ovidi Montllor: un obrer de la paraula (Ed. Sembra).

Dissabte 9 i diumenge 10, a la plaça Major, tindrà lloc la Fireta Valenciana del Llibre i la Música, amb la participació de diferents editorials i llibreries d’Alzira. L’horari serà d’11 a 14 i de 17 a 21 hores. Al llarg de dissabte hi haurà actuacions de cabuts i xirimiters, i diumenge, a les 12:30 hores, actuacions de contacontes.

La setmana següent continuaran les activitats; divendres 15, a les 20 hores, a la Biblioteca municipal, amb la presentació del llibre d’Alberto Bou Alzira en blanc i negre (Ed. Tivoli).

Dissabte 16 tindran lloc dos activitats. A les 12 del matí, a la sala bebeteca de la Biblioteca municipal, animació infantil dirigida a xiquets i xiquetes de 2 a 5 anys, “Contes per a menjar”. A les 19 hores, al Gran Teatre, l’obra Amagatall, teatre-dansa per la companyia La Coja Danza.

Diumenge 17, a la plaça Major, a les 12:30, produccions Scura representarà l’obra Monstres.

Divendres 22, a les 19:30 hores, s’inaugurarà el projecte artístic dirigit per l’artista alzireny Toni Espinar, “Decorem la plaça de les Lletres Valencianes”, amb murals d’autors valencians. El mateix dia, a les 20 hores, a la Biblioteca municipal, es presentarà el llibre de Feliu Ventura Com un record d’infantesa (Ed. Sembra). I a partir de les 21 hores, “Nit a la Biblioteca”, per a xiquets i xiquetes, a càrrec d’Engrata Teatre.

Dimecres 27, a les 19:30, a la Casa de la Cultura, presentació del llibre de Leo Giménez El valencià és fàcil (Reclam Editorial).

Dissabte 30, a la Casa de la Cultura, a les 19:30, recital poètic musical “La màquina del temps”, amb la direcció i producció de Rubén Pascual i Juli Camarasa.

La regidora de Cultura Aida Ginestar considera que s’ha aconseguit «una programació atractiva per tal de celebrar una data tan important en el món de la cultura. Des de l’Ajuntament d’Alzira continuarem apostant per la promoció de la cultura en general i pel foment de la lectura en particular, com els basaments per a fer les persones més lliures i amb major esperit crític».

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here