Amnistia de la Ribera exigeix a la UE i al Govern la «reubicació» dels refugiats de Síria

0
389

La Inhumanitat i la magnitud de les devolucions son francament espantoses.

El passat 18 de març la Unión Europea va signar un acord de les Naciones Unidas inmoral amb Turquia per enviar a les persones refugiades, sol·licitants d’asil i migrants un sòl turc, amb la promesa de que s’anava a respectar escrupolosament el Dret Internacional. Però Amnistia Internacional està documentant una altra realitat.

Des mitjans de gener, les autoritats Turques han estat detenint i expulsant a Síria a  grups de al voltant d’un centenar d’homes, dones, xiquets i xiquetes quasi a diari. Entre els casos que ha pogut constatar Amnistia Internacional hi  ha el de tres xiquets retornats a Síria sense els pares,i el d’una dona embarassada de vuit mesos. Així doncs, és  més que probable que  en les últimes nou setmanes, Turquia hagi enviat a  Síria diversos milers de  refugiats .

Si l’acord continua endavant, hi  ha el risc reial de que les persones que la UE enviï a Turquia corrin la mateixa sort, com  els que han arribat a Grècia després de la firma i ficat  en vigor  l’Acord.

A Grècia s’ estima que estan atrapades unes 52.000 persones refugiades, sol·licitants d’asil i migrants en  condicions terribles: Famílies, xiquets i xiquetes, persones amb discapacitat i dones embarassades sense cap accés a la protecció a la que tenen dret, amb dificultats per aconsseguir aigua i aliments, dormint al ras en ple hivern. Tot  per causa d’una politica arbitrària I discriminatòria de tancament de fronteres. Segons l’Agència de l’ONU per als Refugiats, el nombre de persones atrapades alli podria ser de 70.000 en poc temps.Refugiats 16

Fugen de la guerra i necessiten protecció internacional, a la que tenen dret. No obstant això Europa està  deixant la  responsabilitat en mans de Països com Turquia.

Ajuda’ns a que Europa  ens escolte: Exigeix ​​a la Unió Europea i al Govern espanyol que de manera urgent reubique a les Persones atrapades a Grècia!

Amnistía Internacional llança una ciberacció a www.actuaconamnistia.org, per recollir signatures adreçades al president del Consell Europeu, Donald Tusk, i el president en funcions del Govern espanyol, en la qual et convidem a participar.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here