Alzira autoritza l’expropiació per fer el col.lector que evite inundacions en Les Basses

1
401
Mapa del col.lector
Mapa del col.lector
Assemblea de veïns
Assemblea de veïns
Carrer de Les Basses inundat
Carrer de Les Basses inundat

La corporació municipal d’Alzira ha donat el primer pas per a la construcció del col.lector de recollida d’aigües en el Camí de l’Arena destinat a evitar les inundacions en el barri de Les Basses. Es tracta d’autoritzar l’expropiació del sòl destinat a recollir les aigües que en época de pluges procedixen de les muntanyes pròximes a esta zona, mitjançant un barranc obert, en el primer tram, i un segon tancat que cobnduirà les aigües cap el barranc de La Casella.

Tots els grups municipals votaren a favor, llevat del PP que es va abstindre. El seu rgidor Enrique Montalvá justificà el seu vot en que «un barranc obert no és la solució, és una xapusa». Mentre el rsponsable de Gestió Urbanística, Fernando Pascual li replicà que el seu grup «havia tingut amagat el projecte en un caixó des de l’any 2009. Per la seua part l’alcalde Diego Gómez explicà que el col.lector arribarà en la primera fase fins la redona de la Gasolinera en la carretera de Tavernes, amb l’eixida al barranc de la Casella. Una fase que segons Gómez «començarà el més prompte possible». Mentre en la segona fase «es recolliran les aigües de tots els barrancs existentes darrere de l’Avidesa».

El passat mes d’octubre l’equip de govern explicà als veïns de Les Basses este projecte, «imprescindible» per als veïns del barri, que serà executat per la Direcció General de l’Aigua de la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural amb una inversió de 2,5 milions d’euros al llarg d’esta legislatura.

1 Comentario

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here