Entre Comarques recorre este cap de setmana Algemesí i La Barraca d’Aigües Vives

0
376
Monestir d'Aigües Vives
Monestir d’Aigües Vives

Patrimoni de la Humanitat, fauna autòctona i ruta etnogràfica, les propostes d’Entre Comarques per al cap de setmana

 

ENTRE COMARQUES 2016 torna este cap de setmana a la Ribera Alta. El programa de rutes guiades de la Diputació de València farà parada dissabte a ALGEMESÍ, en una jornada que recorrerà de matí els puts neuràlgics de la festa de la mare de Déu de la Salut, declarada Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat per la Unesco, i que es traslladarà, ja de vesprada, a la llacuna del Samaruc de l’Albufera per a conèixer l’habitat d’aquesta espècie de peix endèmica de la Comunitat Valenciana. Diumenge, Entre Comarques ofereix una proposta doble a la BARRACA D’AIGÜES VIVES, que combina visita cultural i etnogràfica amb una ruta pel ric entorn rural del terme.

Per a participar en ENTRE COMARQUES cal inscriure’s a: http://bit.ly/1Qw6ofA.
Les rutes tenen un cot de 4€, que cobreix dos visites guiades, degustació gastronòmica i detall de benvinguda.


ENTRE COMARQUES 2 i 3 d’ABRIL

(1)    Dissabte 2 d’ Abril de 2016: ALGEMESÍ

ALGEMESI PATRIMONI IMMATERIAL DE LA HUMANITAT UNESCO + MERCADET + LLACUNA DEL SAMARUC

Visitarem els punts neuràlgics per on discorre la celebració de la festa de la Mare de Déu: Basílica de Sant Jaime, centre històric, sala d’exposicions i Museu valencià de la Festa. I després coneixerem el mercadet del dissabte.

Per la vesprada, visita a la Llacuna del Samaruc, Parc Natural de l’ Albufera. A Algemesí hi ha una reserva amb un habitant tan especial que ha donat nom al lloc: la llacuna del Samaruc. Es tracta d’un peix endèmic en perill d’extinció que es troba en pocs aiguamolls de la Comunitat Valenciana i la protecció del qual va portar, el 1995, a designar aquesta llacuna del municipi reserva natural. La llacuna és un ecosistema protegit vulnerable que no solament està enfocat a la protecció del samaruc, sinó que també s’hi reintrodueix flora i fauna en perill d’extinció

(2)    Diumenge 3 d’abril de 2016: LA BARRACA D’AIGÜES VIVES

Matí: Recorregut etnogràfic del segle XX al XXI per la Vall d’Aigües Vives (edificis singulars, tradicions, història i peculiaritats)
Vesprada: Passeig per l’entorn rural fins als voltants del monestir i tornada per la antiga vieta Carcaixent-Dénia. Més o menys 4 quilòmetres.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here