16 autocars i nombrosos vehicles partiran esta matinada cap a les falles de Córdova

0
434
José E. Amores amb la FM de València i la cort
José E. Amores amb la FM de València i la cort
Les falles viatgen en este trailer
Les falles viatgen en este trailer
Recinte firal El Arenal
Recinte firal El Arenal

Un total de 16 autocars i nombrosos vehicles partiran esta matinada des de Carcaixent i altres punts de la Ribera per assistir al cap de setmana faller de Córdova.

La fallera major de Valéncia, Alicia Moreno i la seua cort encapçalen la comitiva d’un miler de fallers que el pròxim divendres viatjarà a Córdova per plantar dos monuments, un gran i altre infantil en un nou event organitzat per l’Associació Cultural Fallers pel Món.

Les falles, que viatgen este dijous des d’Alzira en direcció a Córdova, es plantaran dissabte pel matí (9:45h) en el recinte firal El Arenal, on l’ajuntament cordovés ha habilitat un espai de 4.000 m2 per acollir les carpes, casetes i els propis monuments; l’infantil patrocinat pel grup Damel i el gran que suposa un homenatge a la cultura àrabe de la ciutat de la Mesquita.

El miler d’expedicionaris procedents la major part de la Ribera, arribarà el dissabte a la capital andalusa, al voltant de les 9:30 hores. Un quart d’hora després tindrà lloc la plantà oficial dels dos monuments. A les 17 hores està prevista l’Ofrena a la Mare de Déu dels Desemparats i una hora després en la Mesquita-Catedral es farà la missa. El primer passacarrer del cap de setmana faller està programat per a les 19:30 hores. A les 10 de la nit tindrà lloc una verbena i a les 12 una nit de focs artificials.

El diumenge continuaran tot un seguit d’actes fallers previs a la cremà programada per a les 21 hores. Els Fallers pel Món tornaran a casa el dilluns de la segona pasqüa.

Fallers pel Món exportà, des de Carcaixent, la primera falla a Àvila, després a Granada i l’any passat a Toledo i segons el seu president, José Enrique Amores enguany viatgen a Córdova «amb la mateixa il.lusió que la primera vegada».

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here