Almussafes aposta per la recuperació de jocs populars

0
281


El pròxim dijous 31 de març, de 17 a 19:30 h., l’Àgora del Parc Central acollirà una nova edició d’aquesta iniciativa de la Regidoria de Joventut


El consistori municipal lluita d’aquesta forma contra l’actual abús de les noves tecnologies per part dels més joves
 

Aquest dijous 31 de març torna al Parc Central d’Almussafes la campanya de recuperació de jocs populars. Promoguda per la Regidoria de Joventut de l’Ajuntament, i dirigida a joves de fins a 14 anys, durant el desenvolupament de la mateixa s’ensenyarà als assistents a practicar els jocs més tradicionals de la nostra cultura popular. Amb aquesta acció, el consistori busca recuperar el nostre passat i contribuir, a la vegada, a l’equilibri entre noves tecnologies i activitat física.

La Campanya de Recuperació de Jocs Populars va nàixer fa divuit anys a Almussafes amb l’objectiu de preservar les activitats que tradicionalment havien entretingut a xiquets i xiquetes des de feia diverses generacions. Es tractava d’ensenyar als més joves de quina forma es divertien els seus avantpassats i reunir, a la vegada, a persones de diferents edats per a fomentar l’enriquidor contacte que suposa la interacció entre ells i l’intercanvi d’experiències personals.

Ara, en ple segle XXI, i amb l’auge que han aconseguit les noves tecnologies, aquesta activitat ha anat adquirint un nou sentit, ja que a la finalitat inicial s’ha unit una altra molt important: oferir als joves almussafenys la possibilitat de desconnectar durant unes hores del seu entreteniment habitual, en el qual ocupen un espai molt destacat els dispositius digitals.

Durant una vesprada, els participants deixen de costat els ordinadors, les tabletes i els telèfons mòbils per a submergir-se en jocs que contribueixen al seu desenvolupament físic, a la socialització amb altres xiquets i a millorar el seu sentit rítmic. A més, aquestes activitats fomenten la imaginació i l’amistat.

Aquest dijous 31 de març, de 17 a 19:30 h., l’Àgora del Parc Central de la localitat serà l’escenari de la continuació d’aquesta acció per la qual quasi 20 anys després continua apostant l’Ajuntament.

“Volem fomentar que els xicotets juguen i que ho facen en les nostres places, en els nostres parcs, seguint amb l’objectiu d’aqueix model de ciutat activa i orientada a recuperar espais de jocs”, defensa la regidora de Joventut, Davinia Calatayud, qui assegura que l’equip de govern “treballa per aconseguir un equilibri, mitjançant el dosificació de les noves tecnologies i la conscienciació de la necessitat de dedicar almenys una hora diària a l’activitat física, perquè la joventut abandone la vida sedentària i aposte per una pràctica d’oci i de temps lliure en la qual l’exercici i la diversió estan plenament assegurats”.

Està previst que durant la campanya, que se celebra durant les vacances de pasqua per a facilitar l’assistència de pares i familiars, i que està dirigida a joves de fins a 14 anys, s’ensenye als presents les regles bàsiques de jocs tan nostres com el “pic i pala”, la trompa, les xapes i les cucanyes. L’empresa Grup Tot és la responsable de dur a terme la iniciativa.

 Maria José Girona Garcerán

Departament de Comunicació

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here