L’Hospital d’Alzira registrà en febrer una demora mitjana quirúrgica de 47 dies

0
241

Hospital AlziraLa Conselleria ha elevat la demora mitjana de la Comunitat a 120 dies

 

  • D’esta manera, els pacients de La Ribera esperen de mitjana 73 dies menys per a ser operats que els de la resta d’hospitals públics.

 

  • El centre d’Alzira no es veu afectat per la mesura anunciada la setmana passada per la Conselleria de Sanitat Universal de comptabilitzar com a demora estructural o pública a tots els pacients del Pla de Xoc en clíniques privades i eliminar la demora no estructural o llista B.

 

  • El grup Ribera Salud lloa l’esforç de la Conselleria per oferir dades reals i sollicita que es publiquen dades comparades de tots els departaments per especialitats i demores.

L’Hospital de La Ribera ha tancat el passat mes de febrer (2016) amb una demora mitjana quirúrgica de 47 dies, la qual cosa confirma que el centre manté els seus nivells de demora i no es veu afectat per la mesura anunciada la setmana passada per la Conselleria de Sanitat Universal d’eliminar l’anomenada demora no estructural o llista B generada pel Pla de Xoc.

De fet, l’Hospital d’Alzira millora els seus registres ja que al febrer del passat any, 2015, la demora mitjana va ser de 51 dies. Així mateix, l’Hospital de La Ribera va tancar 2015 amb un total de 22.456 intervencions quirúrgiques, xifra rècord des de la seua inauguració, i una demora mitjana per a ser operat de 46 dies, segons dades de la Conselleria de Sanitat Universal.

La consellera Carmen Muntó, va anunciar la setmana passada un nou mètode de càlcul de les demores quirúrgiques per mitjà del qual s’inclou ara en la llista d’espera estructural o pública a tots els pacients a qui li’ls dóna l’opció de ser operats pel Pla de Xoc en clíniques privades, accepten o rebutgen esta iniciativa, i eliminar així l’anomenada demora no estructural o llista B. Un nou mètode de càlcul que ha elevat la demora mitjana de la Comunitat a 120 dies.

Per contra, l’Hospital d’Alzira manté els seus nivells de demora ja que no ha precisat, des de la seua inauguració, remetre pacients a l’anomenat Pla de Xoc en clíniques privades i, per tant, no ha tingut mai pacients en llista d’espera no estructural o llista B. D’esta manera, en el cas de l’Hospital de La Ribera la demora total i l’estructural coincidixen.

En este sentit, el nou mètode de càlcul evidència que els pacients de La Ribera esperen 73 dies menys, de mitjana, per a ser operats que la resta de pacients de la Comunitat. A més, l’Hospital d’Alzira complix amb el compromís adquirit per Ribera Salud amb els seus pacients de no superar en cap cas els 90 dies d’espera quirúrgica.

Este alt nivell d’activitat i baixes demores en La Ribera, ho ha fet possible a més amb un índex de complexitat d’1,67 sobre 2, una complexitat que situa a l’Hospital de La Ribera al mateix nivell que els grans hospitals quirúrgics de la Comunitat. I cal recordar que a causa de l’existència de la lliure elecció, són molts ciutadans de la Comunitat Valenciana els que sol·liciten ser atesos en La Ribera.

Gestió assistencial eficient

 

El grup Ribera Salud ha implantat en els centres que gestiona (Alzira, Torrevieja, Vinalopó i Dénia) un model de gestió assistencial que permet introduir en el sistema públic ferramentes que faciliten una precisa planificació de l’activitat i que es recolza en pilars com l’amplitud d’horaris oferits als pacients amb una activitat quirúrgica de dilluns a divendres, en horaris de matí i vesprada, i els dissabtes al matí; la potenciació de la Cirurgia Major Ambulatòria (CMA) o  Cirurgia sense Ingrés i una completa cartera de servicis amb especialitats complexes.

D’esta manera, durant 2015, l’Hospital de La Ribera ha tingut un rendiment quirúrgic (aprofitament dels quiròfans) del 77,8%, un 1,5% més que la mitjana dels 24 hospitals de la xarxa pública valenciana i una taxa d’intervencions suspeses del 0,62%, xifra molt allunyada del 3,90% de mitjana de la Comunitat. De la mateixa manera, l’aposta per la cirurgia sense ingrés ha portat a l’Hospital de La Ribera a realitzar el 57,9% de les seues intervencions quirúrgiques de 2015 sota esta modalitat, un factor clau a nivell europeu en la gestió moderna d’hospitals.

Segons el director mèdic quirúrgic de l’Hospital d’Alzira, Dr. José Emilio Llopis, “el nostre model de gestió, eficient, a nivell tècnic i organitzatiu, repercutix directament en benefici dels pacients de La Ribera, que obtenen així, una resposta més àgil als seus problemes de salut, amb menys demores i esperes”.

El grup Ribera Salud lloa l’esforç de la Conselleria per oferir dades reals i sol·licita que es publiquen dades comparades de tots els departaments públics de salut, per especialitats i demores.

DADES DE DEMORA QUIRÚRGICA 2015-2016

2015 2016

(dades a febrer)

Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia -COT 51 56
Cirurgia Cardiovascular 33 19
Cirurgia Maxilofacial 54 38
Cirurgia Pediàtrica 41 45
Cirurgia Plàstica 48 64
Cirurgia General 43 43
Cirurgia Toràcica 16 22
Ginecologia-Obstetrícia 42 48
Neurocirurgia 38 50
Oftalmologia 46 44
Otorrinolaringologia 42 41
Urologia 42 39
Cirurgia Vascular 45 52
DEMORA MITJANA TOTAL 46 47

 

 

DADES D’ACTIVITAT ASSISTENCIAL 2015

 

 

 

 

 

 

Hospital de La Ribera 2015 Mitjana Hospitals C. Valenciana 2015
Demora mitjana quirúrgica 46 dies

 

120 dies
Demora mitjana CC.EE. 20 dies

 

45 dies
% pacients atesos en temps en Urgències 93,38

 

81,49
Taxa de cesàries de baix risc* 7,01 8,5
Taxa de fractures de maluc intervenides abans de 48 hores*

 

81,21 51,24
Control de factors de risc cardiovascular 52,19

 

41,21

 

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here