Soler (Alzicoop):»Tenim una superbestial floració que es traduirà en una menor producció»

0
410
La floració s'ha avançat en 15 dies
La floració s’ha avançat en 15 dies
Les abelles s'han apropiat dels tarongers
Les abelles s’han apropiat dels tarongers

Sembla contradictori però els experts consideren que davant una major floració «hi haurà una menor producció perquè l’arbre s’esgota i tira més flor». Així ho ha explicat el tècnic de la cooperativa Alzicoop d’Alzira Toni Soler a Riberaexpress que qualifica de «superbestial» la floració que tenen enguany els tarongers.

Floració avançada 

Una floració que davant les elevades temperatures s’ha avançat en 15 dies, qüestió molt perillosa donat que «una gelada tardana acabaria amb la producció» considera Soler. Només que les temperatures es situen 2 graus per davall de zero «la flor de taronger que és molt sensible al fred es gelaria». Les partides ubicades a l’Horta del terme d’Alzira són les que major risc de gelada tenen front a les menores possibilitats del Pla de Corbera i altres zones més càlides.

Però cas de no gelar en els últims dies de març, o fins i tot en els primers d’abril, la «superbestial floració» es traduirà en una menor producció perquè els tarongers «al estar esgotats escombraran més flor».

Bellesa i abelles

Els camps de cítrics d’Alzira presenten en el final de l’hivern i l’inici de la primavera, una gran bellesa amb el contrast del verd de la fulla, del color taronja dels cítrics de varietats tardanes i del blanc impolut de la flor d’azahar.

Les abelles, que es troben estos dies en plena tasca de polinització, sembla estos dies ser les autèntiques propietàries dels extensos tarongerals de la Ribera.

Riberaexpress

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here