Es cremen davall la pluja les falles prèvies a ser considerades Patrimoni de la Humanitat

0
405
La fallera major d'El Mercat i la FM d'Alzira durant la cremà
La fallera major d’El Mercat i la FM d’Alzira durant la cremà

La majoria de les falles d’Alzira i la comarca s’han cremat davall l’aigua de les mangueres dels bombers i de la pluja que s’ha apungtat a la festa de Sant Josep en les hores finals.

La cremà més espectacular ha estat la del monument de la falla El Mercat guanyador del primer premi de la secció Especial d’Alzira amb el lema «La Ruta de la Seda» de l’artista de Borriana Rafael Ibáñez. La pluja ha fet acte de presència de forma notòria cap el final de la cremà d’esta falla que començà pocs minuts després de les 24 hores. En canvi les que es cremaren abans, com la de la Plaça Major, guanyadora del segon premi es lliuraren de l’aigua caiguda del cel.

La fallera major d’El Mercat Lorena Tomàs i el president Carlos Duce han contat amb el suport de l’alcalde, Diego Gómez, de la regidora de Festes, Isabel Aguilar a més de la fallera major Laura Gomar així com del president de la JLF Vicent Muñoz i tota la seua junta.

«Laura és una canya»

En declaracions a Riberaexpress, la fallera major Laura Gomar ha manifestat que del seu reinat es queda «amb el carinyo i l’atenció de la gent». Tambe se li quedà gavada a foc la Crida; «és un acte molt especial perquè em donà l’oportunitat de dirigir-me al món faller, vaig detectar que tota la gent estava volcada amb nosaltres».

Esta publicista de professió i fallera de vocació ens comentava després d’una mascletà que «ser faller-a és molt gran per als alzirenys» i afegix «Alzira es mereix que la UNESCO declare a les falles en novembre Patrimoni Immaterial de la Humanitat». Laura acava el reinat en octubre però espera celebrar com el que més el desitjat reconeiximient internacional.

Fallera de Camí Nou, des dels 5 anys, el seu entorn es desfà en elogis parlant d’ella; «és molt responsable» diu sa mare mentre esperava la cremà d’El Mercat, «i li agraden molt tant els xiquets com els majors», al seu costat un jove faller afegix molt convençut del que diu, «Laura és una canya». Eren els últims minuts de les falles 2016 i Laura, que havia aguantat perfectament l’emotivitat del moment, no pogué evitar que alguna llàgrima se li escapara, mentre la fina pluja que s’havia incorporat a la cremà no podia evitar el definitiu final del seu reinat.

Riberaexpress

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here