Ximo Puig aposta pel «Pacte d’Alzira»

0
421
Baldoví, Moragues, Puig i Gómez
Baldoví, Moragues, Puig i Gómez en la Mascletà

El cadafal on les falleres majors i les seues respectives corts contemplen les mascletaes en falles s’ha convertit este migdia en una mesa de negociacions en la que el president de la Generalitat Ximo Puig (PSOE), el Delegat del Govern Juan Carlos Moragues (PP), el diputat nacional Joan Baldoví (Compromís) i l’alcalde d’Alzira Diego Gómez (Compromís) han parlat d’alta política, especialment sobre les possibilitat que prospere un pacte d’investidura que evite unes noves eleccions.

A una pregunta de Riberaexpress sobre si hi ha fumata blanca Puig ha contestat que el futur acord podria nomenar-se el «Pacte d’Alzira».  Ja més seriosament el president del Consell ha manifestat als mitjans de comunicació, «serà un fracàs de tots els actors polítics, no dels votants» davant la possibilitat d’uns nous comicis electorals en el pròxim mes de juny.

Per a Ximo Puig que «es parle de la via valenciana és algo molt positiu» i remarca «em fa feliç com a president que es parle d’un pacte a la valenciana, que es puga transportar els pacte dels valencians a tot l’Estat».

El president de la Generalitat s’ha donat hui un bany de multituts al llarge de la seua visita a les falles d’Alzira i a la sua presència en la mascletà de la pirotècnica Crespo a la que ha qualificat de «fantàstica».

Durant el seu recorregut per les falles de la Plaça Major, el Mercat i Plaça La Malva, ha pogut gaudir de l’ambient festiu de la jornada i ha destacat que Alzira és una de les ciutats falleres més importants del País Valencià, a més de aquesta festa representa una part fonamental de la identitat del municipi.

El Cap del Consell ha aprofitat l’ocasió per a recordar que Alzira és una ciutat capçalera i fonamental. “L’única manera d’entendre aquesta comunitat és mitjançant les riberes, i especialment amb Alzira, que juga el paper de fusionar les formes d’entendre la nostra identitat cultural”.

Puig havia sigut rebut a les portes de l’Ajuntament per l’alcalde d’Alzira Diego Gómez, la vicealcaldessa Isabel Aguilar i membres de l’equip de govern, així com pels components de La Colla de les Raboses que li han dedicat una peça musical.

La popularitat de Puig és evident com han demostrat uns fallers que al final de la mascletà li han cridat «President, president», al temps que es fotografiaven amb ell.

Riberaexpress 

«

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here