Carcaixent suscriu un prèstec de 1,2 milions per pagar sentències

0
393

Carcaixent ple març 14El prèstec forma part del Fons d’Ordenació del Ministeri

Este matí s’ha celebrat un ple extraordinari on s’ha aprovat la formalització del préstec en relació al Fons d’Ordenació Econòmica del Ministeri amb els vots a favor de Compromís, Partit Popular i Gent de Carcaixent i les abstencions del PSOE i Reiniciem. El grup UxV ha votat en contra. Al Fons de Finançament a Entitats Locals del Ministeri d’Hisenda podien concórrer les entitats locals que no es poden refinançar en prudència financera, així com els que tinguen pendent l’execució de sentències fermes, com és el cas de Carcaixent.

L’objectiu de l’Equip de Govern, al presentar l’adhesió, era possibilitar el pagament de dos sentències fermes que té pendents l’Ajuntament referents a indemnitzacions per l’execució de tres Programes d’Actuació Integral (PAI) durant el govern del Partit Popular entre els anys 2003 i 2005, l’import de les quals supera els 1,2 milions d’euros .

La Comissió Delegada del Govern per a Afers Econòmics va aprovar assignar a l’Ajuntament de Carcaixent 1.248.978 euros per atendre les seues necessitats financeres. La sol·licitud d’adhesió va ser aprovada en un ple extraordinari al mes d’agost per 9 vots a favor (Compromís i Gent de Carcaixent), 6 abstencions (PP i PSOE) i 2 en contra (UxV). La modalitat de finançament del Fons d’Ordenació consisteix en préstecs directes de l’Estat. Serà l’Estat, a través de l’Institut de Crèdit Oficial, qui a càrrec del crèdit concedit, procedirà al pagament dels fons destinats a l’execució de les sentències judicials fermes.

En referència a aquest punt, al ple del mes d’agost, també es va aprovar una pròrroga del Pla d’Ajust vigent. Segons ha especificat el regidor d’Hisenda, Vicent Lluís Roca, l’adhesió al fons per part del Ministeri permetrà fer front al pagament de les sentències urbanístiques a través d’un préstec a deu anys a un interès molt baix i que, en el cas que fora possible, es tractaria de cancel·lar abans.

Vicent Lluís Roca, regidor d’Hisenda, ha tornat a remarcar que una de les prioritats de l’Equip de Govern es sanejar els comptes de l’Ajuntament de Carcaixent, que es troben en una situació  molt delicada. A més, ha reconegut que la pròrroga del Pla d’Ajust, aprovat en la legislatura anterior, és una conseqüència negativa de la possible adhesió al fons, però que “cal buscar quina alternativa és la menys dolenta, tenint en compte que l’Ajuntament ha de continuar prestant determinats serveis i pagant als seus proveïdors dins dels terminis legals”. Vicent Lluís Roca ha volgut aclarir el Pla d’Ajust deixaria d’estar en vigor quan es complira amb el requisit de morositat, circumstància que – com ha manifestat el regidor – podria produir-se en els pròxims mesos.

Departament de Comunicació i Premsa 

Ajuntament de Carcaixent

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here