Un taller d’ocupació de Cullera millora 14 jardins i espais verds

0
362

El Taller d’Ocupació «Jardins de Cullera» dotat amb 248.000 euros conclou i aconsegueix la recuperació d’espais enjardinats que estaven degradats

Cullera ha millorat 14 jardins i espais verds de la ciutat durant els últims sis mesos gràcies a les actuacions desenvolupades pel Taller d’Ocupació «Jardins de Cullera», que acaba de concloure. Tots estos punts presentaven un estat palpable de degradació, situació que s’ha aconseguit revertir amb esta iniciativa que ha servit a més per a formar a un grup de veïns i obrir-los noves oportunitats laborals.

Una de les accions més notòries s’ha dut a terme en el Parc Urbà de Sant Antoni, que precisava una reforma en profunditat que pal·liara els efectes que anys sense actuacions de calat en el mateix havien provocat. Esta zona verda emblemàtica, emplaçada prop de la platja, presenta ara una cara renovada a més amb nous jocs infantils que han substituït als anteriors no homologats, una iniciativa en la qual també s’ha implicat la regidoria de Serveis Exteriors que dirigix Salva Tortajada.

També s’ha realitzat accions en la plaça de la Constitució, les jardineres del Passeig Doctor Alemany, els Jardins del Mercat o la plaça Andrés Piles, on s’ha muntat el reg de les 14 jardineres i s’ha creat una barrera natural de vegetació.

D’altra banda, en els voltants del pont nou de la Bega també s’ha experimentat una substancial millora. Els integrants del Taller d’Ocupació es van trobar amb espais plens de brutícia i abandonats, que ara presenten un evident estat de millora.

Així mateix, també s’han efectuat una repoblació en l’Alt del Fort en col·laboració amb la comunitat educativa.

L’alcalde de Cullera, Jordi Mayor, juntament amb la regidora d’Ocupació, María José Terrades i l’edil Salva Tortajada han fet lliurament als alumnes del taller el diploma acreditatiu de la seua participació en el mateix.

Mayor va agrair tant als estudiants com a l’equip docent la labor de millora duta a terme i va assegurar que gràcies al seu treball i esforç «avui Cullera és un poble millor». L’alcalde va destacar que iniciatives com este Taller suposen a més un impuls important per a les persones amb dificultats d’inserció en el món laboral. D’altra banda, assenyalà que en les millores implementades s’ha apostat per apostant per aplicar criteris d’eficiència, com ara plantant espècies que requerisquen d’un menor manteniment amb la finalitat d’estalviar en recursos.

Per la seua banda, Terrades va avançar que el consistori ja treballa en la sol·licitud de nous tallers d’ocupació. El Taller d’Ocupació «Jardins de Cullera» ha comptat amb un pressupost de 248.000 euros i ha permés la contractació de 30 persones, entre alumnes i personal docent i d’administració.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here