Salvador Gascón revela la recepta de la paella «made in Cullera»

0
366

Cullera paella novaEl gastrònom Salvador Gascón mostra els secrets per a cuinar el plat davant mig centenar de restauradors

Els hostalers de Cullera ja coneixen de primera mà com cuinar la Paella de Cullera, el plat inventat per Salvador Gascón —premi nacional de Turisme— i patentat pel consistori perquè tots els restaurants de la ciutat que així ho desitgen i estiguen certificats per l’ajuntament puguen oferir-lo en les seues cartes com a producte propi i característic de la gastronomia local.

Un «showcooking» celebrat ahir a la vesprada en les instal·lacions del restaurant Casa Salvador va servir perquè el pare de la recepta explicara els secrets als seus companys de sector. Gascón va detallar els passos que han de seguir-se per a aconseguir una bona paella de Cullera.

A l’esdeveniment asistí l’alcalde, Jordi Mayor, acompanyat del regidor de Turisme, Javier Cantos i el president de l’associació local d’hostaleria, Juan Femenía. El primer edil va explicar als hostalers que l’objectiu del projecte és que el plat servisca com a al·licient per a atraure més visitants a la ciutat, especialment en temporada baixa.

Mayor va precisar que el concurs nacional de Paella de Cullera que se celebrarà el pròxim 24 de maig i en el qual participaran importants personalitats de la gastronomia té com a finalitat «projectar mediàticament» el plat «perquè el que ens interessa és que es conega més enllà del nostre municipi amb la finalitat d’atraure a turistes de tot arreu interessats a provar-lo».

Per eixe motiu, s’ha decidit donar entrada solament a hostalers d’importants locals de restauració de la resta del país que no siguen de Cullera. «Si es presentara un cullerenc, lògicament seria el guanyador perquè nosaltres fem les millors paelles. En esta primera edició el que ens interessa no és tant vore qui cuina la millor paella, sinó l’impacte exterior que puguem tindre perquè tota l’hostaleria local es beneficie ja des d’este estiu», va declarar l’alcalde.

Per la seua banda, el president de l’associació local d’hostaleria valorà molt positivament la iniciativa i va ressaltar que el projecte «s’ha fet per a benefici de tots els hostalers», idea que va subratllar el mateix Gascón.

Cuina de km 0

 

La Paella de Cullera pretén donar una marca d’identitat pròpia a la gastronomia cullerenca i es basa en la filosofia de la cuina de km 0. Per açò es prepara amb brou de peix de roca; llagostins de la llotja de Cullera; sepionet sense tinta i amb la seua melsa; roger; figatells d’escorpa; arròs de la varietat J. Sendra; oli d’oliva d’Énguera; tomaca fresca de Cullera per a sofregir; pebre roig dolç i safrà de bri. La particularitat és que tots els ingredients del mar seran de la llotja de la ciutat amb el seu segell. A banda, tots ells són d’altíssima qualitat, la qual cosa dóna un altre valor afegit al producte.

 

Els assistents al showcooking van tindre l’oportunitat d’assaborir la paella cullerenca i la valoració general va ser altament positiva.

 

 

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here