L’Alcúdia es felicita davant la sentència del TSJ contra el Macroabocador de Guadassuar

0
399
Protesta de Xúquer Viu contra el Macroabocador
Protesta de Xúquer Viu contra el Macroabocador

Macroabocador AreaEl Tribunal Superior de Justícia anul.la la modificació del contracte del Consorci de Residus amb el Macroabocador

L’Ajuntament de l’Alcúdia es felicita per una sentència que li dona la raó i responsabilitza a l’anterior President del Consorci per no atendre les raons que es van plantejar en el seu moment

L’Ajuntament de l’Alcúdia es mostra partidari d’un consens en el Consorci de Residus que descarte definitivament la ubicació de l’abocador proposada i estudie, de manera urgent, altres ubicacions

En una sentència històrica per a l’Alcúdia, el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana ha fallat a favor de l’Ajuntament en la demanda que s’hi interposà contra el Consorci de Residus Ribera-Valldigna i l’empresa adjudicatària de l’abocador. Es tracta d’una resolució ferma i sense possibilitat de recurs. 

La sentència dona raó no sols a l’Ajuntament de l’Alcúdia, sinó a la resta d’ajuntaments, com el de Benimodo i Massalavés que també s’oposaren, als milers de veïns i veïnes i a les desenes d’associacions que ens recolzaren en la lluita que hem mantingut front una imposició tremendament injusta. 

L’alcalde de l’Alcúdia Andreu Salom recorda que l’Ajuntament de l’Alcúdia es va oposar des de 2011 amb tenacitat i fermesa contra les decisions arbitràries, opaques i irregulars de l’anterior president del Consorci de Residus, decisions que a la fi han acabat amb aquesta sentència que anul·la la modificació del contracte. 

Segons Paco Sanz, representant de l’Alcúdia en el Consorci de Residus, “diguérem no al macroabocador perquè sabíem que la seua ubicació no era acceptable, perquè sabíem que era un atemptat contra el nostre entorn, al costat de Sèquia Reial i molt prop de Montortal i dels Ullals del Riu Verd.” 

Ara s’enceta de nou el procés, que ha d’estar presidit pel consens i no per les imposicions de l’anterior president. El nou consorci ha d’iniciar de nou les gestions amb total transparència, front a l’ocultisme de l’anterior etapa. 

En aquest camí s’ha de descartar de manera definitiva la ubicació de l’abocador i encetar la recerca de noves ubicacions que respecten el medi ambient i les masses d’aigua, que siguen aptes geològicament i que no estiguen prop de nuclis urbans.licita

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here