Carcaixent posa en marxa un servei de mediació i gestió de conflictes

0
483

carcaixent servei mediacióEl servei de mediació possibilitarà la solució de conflictes en l’àmbit comunitari o familiar a través del diàleg

L’àrea de Serveis Socials de l’Ajuntament de Carcaixent obrirà un espai de Mediació i Negociació en conflictes on els veïns podran acudir gratuïtament a resoldre controvèrsies en l’àmbit veïnal, familiar, escolar o empresarial. L’objectiu d’este servei és crear una alternativa a la resolució de conflictes des del diàleg, basada en la participació activa de les parts implicades, per arribar a una solució amb l’assessorament d’un equip professional format per una psicòloga, una advocada i una treballadora social.

Teresa Oliver, regidora de Serveis Socials de l’Ajuntament de Carcaixent, ha explicat que la implantació d’este servei suposarà innovar en la gestió i resolució de diferents controvèrsies sorgides en l’àmbit comunitari. “D’esta manera- ha explicat- es promou la participació ciutadana, millorant la convivència i implicant a les veïnes i veïns en la resolució de determinats conflictes per a que tinguen respostes eficients, ràpides i adaptades a les seues necessitats”. Teresa Oliver ha volgut destacar la importància d’este servei alhora d’integrar a la població en la vida activa del municipi i crear conjuntament una cultura de convivència, pau i cohesió social.

La regidora també ha explicat que el Servei de Mediació permetrà estalviar temps i diners tant als ciutadans com a l’Ajuntament en el moment d’assumir la gestió de conflictes. A més, Teresa Oliver ha volgut matissar que, tot i que des de la Policia Local i Serveis Socials ja es treballa per millorar la convivència entre els veïns, el Servei de Mediació possibilitarà optimitzar els recursos i incrementar l’eficiència dels serveis municipals. Així, els professionals que composen l’equip de Mediació, treballaran conjuntament amb els tècnics de la Policia Local i de Serveis Municipals oferint-los l’assessorament especialitzat en l’elaboració d’informes i/o declaracions judicials en matèria de divorcis, separacions i intervencions amb menors.

El Servei de Mediació està orientat a la gestió de conflictes tant en l’àmbit comunitari com familiar. En quant a l’àmbit comunitari, es podrien treballar conflictes relatius a la utilització d’espais compartits, problemes de sorolls o olors, problemes derivats d’obres o qualsevol conflicte o enfrontament que puga dificultar la convivència diària entre veïns. Respecte a l’àmbit familiar, el Servei de Mediació està orientat a solucionar conflictes intrafamiliars en la convivència, conflictes d’herències o conflictes en relació a l’atenció de persones dependents.

En estos moments, va a iniciar-se una campanya de sensibilització i informació per donar a conèixer el Servei de Mediació dins dels recursos propis de l’Ajuntament com Serveis Socials, OMIC o Policia Local així com a la resta de la societat. D’esta manera, van a iniciar-se una ronda de contactes amb diverses entitats com Associacions de Veïns, AMPES, Institut, Centre de Dia, CIM, Centre de Salut, Jutjat de Pau, entre altres. Està previst que l’espai de Mediació s’ubique en les mateixes dependències que Infodona i que comence a donar servei al públic a partir del 6 d’abril.

Departament de Comunicació i Premsa
Ajuntament de Carcaixent

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here