Sueca consciencia els escolars davant les desigualtats entre homes i dones

0
418

SUECA Dia Dona escolar

Un grup nombrós d’escolars de Sueca han participat este matí a la Plaça de l’Ajuntament en un acte commemoratiu pel Dia Internacional de la Dona

El grup d’alumnes dels centres educatius Escola Jardí de l’Ateneu, IES Joan Fuster i Centre d’Educació Especial Miquel Burguera de Sueca, han acudit hui a la Plaça de l’Ajuntament de Sueca per exposar davant els veïns de la localitat el treball que han realitzat amb motiu del Dia de la dona, per reflexionar sobre la desigualtat entre homes i dones.

La proposta, que ha estat una iniciativa del Consell Escolar de la Comunitat Valenciana, ha estat guiada i coordinada des del Consell Escolar Municipal. L’objectiu era que l’alumnat de totes les etapes educatives participara i plasmara en una plantilla, a partir d’una reflexió prèvia, una imatge que podia anar acompanyada d’un escrit que partira de l’eslògan “Eres una peça clau en la igualtat” que encapçala esta iniciativa.

El Consell Escolar de la Comunitat Valenciana, sensible a la problemàtica social de la desigualtat entre homes i dones, i la violència de gènere, ha elaborat esta proposta centrada en la coeducació a fi que els estudiants de la Comunitat Valenciana confeccionen opcions personals encaminades a acabar amb la desigualtat i la violència de gènere.

Totes les peces elaborades pels escolars del municipi s’enviaran al Consell Escolar de la Comunitat Valenciana i el divendres 13 de maig s’utilitzaran per muntar, al Centre Cultural de la Beneficència de València, la instal·lació de la coeducació que arreplegarà totes les figures elaborades per l’alumnat de la Comunitat Valenciana. L’acte coincidirà amb la inauguració de la Primavera Educativa que es celebrarà a València els dies 13, 14 i 15 de maig, al llit del Riu Túria, per visibilitzar els projectes educatius més innovadors del nostre territori.

L’alcaldessa de Sueca, Raquel Tamarit; la regidora de Polítiques d’Igualtat, Noelia Benedito i el regidor d’Educació, Vicent Baldoví han acompanyat els escolars durant el muntatge de l’estructura.
Els representants del consistori han coincidit en remarcar que l’educació és l’arma més eficaç per sensibilitzar la població de la problemàtica social que representa la desigualtat entre homes i dones i la xacra de la violència de gènere.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here