Compromís insta a retirar el llenguatge sexista de la façana del Congrés

0
234
Façana del Congrés
Façana del Congrés

La diputada de Compromís al Congrés, Marta Sorlí, ha presentat, amb motiu del Dia de la Dona, una Proposició No de Llei per a garantir la igualtat real entre homes i dones al Congrés dels Diputats, començant per eliminar el llenguatge discriminatori de tots els canals de comunicació oficials, i retirar la fórmula “de los diputados” de la nomenclatura oficial del Congrés, la qual cosa faria canviar el nom que apareix en la façana de la institució de la Carrera de San Jerónimo.

Per a Sorlí, “les institucions han de ser pioneres en la lluita contra la discriminació i la desigualtat que genera el patriarcat. És necessari que tots els espais de representació política siguen un exemple a seguir, per això, és necessari que l’administració siga sensible a l’ús d’un llenguatge més inclusiu, tractant de neutralitzar els usos del masculí singular substituint-los per expressions neutres o que incloguen també el femení singular. Com a dona considere ofensiu que es ridiculitze la cerca i l`ús d’un llenguatge que incloga a les dones com a persones”

Altres de les mesures que contempla la PNL presentada per la diputada valenciana, són la creació d’un pacte d’Estat contra el terrorisme masclista, fer una auditoria externa per eliminar les discriminacions internes en la cambra baixa, incloure la perspectiva de gènere als pressupostos generals de l’estat, garantir la paritat en totes les ofertes d’ocupació pública realitzades pel Congrés, establir el requisit de compliment de la paritat i la implementació de plans d’igualtat en totes les empreses amb les quals el Congrés contracti serveis, i equiparar la baixa de paternitat perquè siga igualitària i intransferible per naixement o adopció per al personal de l’administració pública.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here