Sueca inicia els actes d’homenatge al Mestre Serrano

0
252

Sueca Mestre Serrano homenat

Este diumenge s’ha celebrat el primer dels molts actes d’homenatge que s’han programat al llarg d’este any per commemorar el 75 aniversari de la mort del músic i compositor suecà, Josep Serrano Simeón, conegut també com el Mestre Serrano.

Sueca recorda la seua figura a la casa on va nàixer, al Carrer Mare de Déu i també amb el monument instal·lat a l’emblemàtic Passeig de l’Estació, on va tenir lloc este primer acte que s’ha organitzat en els dies previs a l’aniversari de la seua mort que es celebra este mateix dimarts, 8 de març.

Autoritats locals i familiars del cèlebre compositor suecà van donar-se cita al parc per recordar i per encetar, d’una manera simbòlica, este any de celebracions.

El regidor de Cultura a l’Ajuntament de Sueca, Vicent Baldoví, va prendre primer la paraula. “El Mestre Serrano és un dels tants il·lustres veïns que ha donat la nostra ciutat. Sueca el recorda cada dia amb este monument, on hem volgut també encetar el programa d’actes que hem preparat junt amb els comissaris Ramón Canut i Ramón Ahulló. Des d’ací aprofite l’ocasió per convidar-vos a participar en tots i cadascun dels actes que hem organitzat per als propers mesos per commemorar i recordar la seua figura” va assenyalar Baldoví, qui va cedir tot seguit la paraula a la néta del músic i compositor suecà, Isaura Navarrete, en representació de la seua família. Tot i que Navarrete no va tenir l’oportunitat de conéixer al seu avi, la néta del compositor va dedicar unes boniques paraules en record de Serrano i tot seguit, va voler retre-li també un xicotet homenatge recitant uns versos que fan referència a algunes de les obres del compositor i que encara guarda en la seua memòria.

L’alcaldessa de Sueca, Raquel Tamarit i el regidor de Cultura, Vicent Baldoví acompanyats pels néts de Serrano, Isaura Navarrete i Paco Serrano, van dipositar una corona de llorer amb l’escut de la ciutat i un ram de flors als peus del monument que s’alça en memòria del compositor.
Aprofitant la proximitat de la festa fallera i el pas d’una de les comissions suecanes pel Passeig de l’Estació, l’homenatge va finalitzar amb la interpretació de El Fallero, una de les obres més populars de Serrano, a càrrec dels músics que acompanyen la Falla Via del Materal de Sueca.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here