Sueca concedis la Medalla d’Or al boxador olímpic Fernando Riera

0
388

Sueca Fdo Riera boxaL’Ajuntament de Sueca ha aprovat en el ple de març atorgar la Medalla d’Or de la Ciutat de Sueca a l’exboxador suecà Fernando Riera i Ros

Tots els grups polítics representats en el consistori van donar ple suport a la iniciativa i es van sumar a la proposta presentada per la Regidoria d’Esports de l’Ajuntament de Sueca en la darrera sessió plenària ordinària.
Amb l’aprovació de la proposta s’inicia ara el preceptiu expedient que conclourà amb el reconeixement de l’esportista, que és l’únic suecà olímpic.
Vicent Baldoví, regidor d’Esports, va estar l’encarregat de presentar la proposta al ple, i va aprofitar l’ocasió també per anunciar la intenció d’homenatjar a l’esportista el pròxim 28 d’abril, el mateix dia en què celebrarà el seu 76 aniversari.

Baldoví va apuntar que, amb este distintiu, el consistori busca reconéixer no només la trajectòria esportiva del suecà sinó també i alhora la gran tasca humana i social que ha realitzat. El titular d’esports va afirmar que, no és cap secret, que Fernando haja recolzat joves en l’àmbit personal en els pitjors moments i va assegurar també que quan calia “ha passat hores i hores donant suport als joves, informant-los de les conseqüències que comporta coquetejar amb les drogues, presentant-se fins i tot als seus domicilis i portant-los al gimnàs, sense cobrar-los la mensualitat”.

“Ha sigut, és i esperem que seguisca sent per molts anys un referent en el món esportiu, un model com a persona i un gran amant del seu poble. Parlar de Fernando Riera és parlar de Sueca, d’esport, d’exemple, d’estima, d’història, d’arrels, de compromís amb la família i amb la identitat del poble” va remarcar Baldoví en la defensa de la proposta del departament que encapçala.
Així mateix, tots els portaveus dels grups representats al consistori van tenir també paraules d’afecte i reconeixement a la seua figura.

Fernando Riera Ros, de família treballadora i humil, naix a Sueca el 21 d’abril de 1940, sent el tercer de cinc germans. Riera s’inicia en l’esport de la mà del preparador local i descobridor Dimas Vazquez, l’avi de l’actual portaveu del grup municipal socialista, a finals dels anys 50. Després d’aconseguir el títol de Campió d’Espanya en la categoria de pes lleuger va realitzar nombrosos combats internacionals amb la selecció espanyola de boxa amateur. El 1960 Riera aconseguix participar als Jocs Olímpics de Roma, on va coincidir amb altres esportistes de la tallada de Classius Clay, més consegut com a Mohamed Ali, o fins i tot la reina Sofia, que participava per Grècia en la modalitat de vela.

Omplia de gom a gom estadis, teatres, sales, places de bous, poliesportius… I després d’una dilatada, exitosa i llarga carrera decideix deixar la pràctica professional als 28 anys, tot i que la seua vida mai ha deixat d’estar lligada a l’esport i a la boxa.
Sabedor dels beneficis de l’esport per a la salut i per combatre l’actitud i les conductes incíviques d’alguns joves que coquetejaven amb les drogues, als anys 80 decideix dedicar-se a la docència esportiva de la boxa, obtenint el 1986 el títol nacional d’entrenador.

El consistori ha obert un període d’informació pública de 10 dies, un termini que va començar el passat divendres 4 de març, per tal que tots aquells que ho desitgen puguen presentar, a través del Registre General d’Entrada de l’Ajuntament de Sueca, escrits d’adhesió a la proposta de concessió de la Medalla d’Or a Riera.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here