Espectacular primera Crida a Cullera

0
428

Cullera Crida 16Les falleres majors i representants de les quinze comissions reivindiquen els valors de la unió, l’esforç i el treball col·lectiu / L’alcalde assegura a les falles que mai estaran soles

La primera «Crida» fallera de la història de Cullera sorprengué i molt al nombrós públic que este diumenge va omplir de gom a gom la plaça d’Espanya i part del carrer del Riu. L’Ajuntament i la Junta Local Fallera (JLF) oferiren un espectacle de llums i so sobre la façana de la Casa Consistorial amb un videomapping que feu les delícies dels presents.

La producció artística, a cura de l’empresa local Chofre Produccions Audiovisuals, va fer un repàs pels elements més representatius de les festes del foc i barrejà el somni faller amb fantasies animades i algunes de les produccions cinematogràfiques més populars com ara «Star Wars».

L’espectacle audovisual de més de 10 minuts de durada arrancà els aplaudiments d’un públic eufòric que tenia ganes de Falles. Totes les comissions de la ciutat també es van vore reconegudes sobre la façana de l’Ajuntament vell.

Una vegada conclosa la projecció, la balconada central s’obrí per primera vegada en la seua història per cridar al món que Cullera ja està en Falles. Per ordre d’antiguitat, des de la més jove fins a la més antiga, les falleres majors o representants de les comissions anaren intervenint davant d’un públic entregat que les aclamà.

El missatge que les falleres llançaren reclamà els valors de la unió, l’esforç i el treball per abastir els objectius comuns de la ciutat, una població que definiren com «oberta i acollidora» fruit d’una rica història en la qual distintes civilitzacions han deixat la seua empremta en el municipi.

«No estareu mai soles»

Posteriorment, la presidenta de la JLF, Loles García, assegurà que la primera «Crida» havia estat un «somni fet realitat» després de mesos de treball i esforç. Per la seua banda, l’alcalde de Cullera, Jordi Mayor, assegurà que les Falles «mai estareu soles» i mostrà la ferma decisió del consistori de donar suport a la que assegurà és «la millor festa del món, garant de la nostra llengua, cultura i tradicions».

L’acte va concloure amb la interpretació de l’himne oficial de la Comunitat Valenciana mentre es projectava una enorme Reial Senyera sobre la façana de l’edifici consistorial. L’esdeveniment s’ha gravat en 360º, la primera vegada que s’utilitza esta tecnologia per a una Crida fallera.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here